Hivatalos: A megyei másodosztályban indul a Pápai Perutz FC


2015-07-07 18:10:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hivatalos: A megyei másodosztályban indul a Pápai Perutz FC  főképe
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Lombard Pápa megszűnése után a 2015/2016-os szezonban a megyei bajnokságban indulhat újra a pápai felnőtt labdarúgás. A június 26-ai képviselőtestületi ülés után dr. Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón ismertette a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzatát, melynek értelmében "pápai felnőtt labdarúgókat foglalkoztató sportszervezet csak a megyei harmadosztályba nevezhet, ahonnan jó eséllyel a megye II-be sorolják, de feljebb nem." Az újrainduláshoz lelkes pápai futballkedvelők új sportszervezetet hoztak létre, mely a Lombard Baráti Körből alakult át, új neve pedig Pápai Perutz Futball Clubra módosult, mely a július 3-ai határidőig beadta nevezését a megyei pontvadászatba, amit a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség (VMLSZ) el is fogadott. A szövetség döntése értelmében az új csapat a megyei másodosztályban kezdheti meg a küzdelmeket, a csapat edzője pedig a korábban az U21-es alakulatot irányító Marton Miklós lett. Mint megtudtuk, a vezetőségnek az elkövetkezendő hetekben nem egy, hanem mindjárt két együttes keretét is ki kell alakítania, ugyanis a VMLSZ úgy határozott, a megyei pontvadászatban is kötelező a Perutz FC-nek U19-es csapatot indítania. Azt a kérelmet, miszerint az országos kiírásban induló PELC U19 számítson a Perutz utánpótlás alakulatának, a szövetség elutasította. A támogatók mellett így a legfontosabb teendő a két új együttes játékosállományainak kialakítása, ezt elősegítendő a PELC korosztályos csapatai, valamint az újonnan alakult Pápai Perutz FC július 15-én szerdán és július 20-án hétfőn 18 órai kezdettel 13 éves kortól egészen a felnőtt korosztályig játékos toborzót hirdet a Perutz Stadionba. Ennek keretében a PELC edzőgárdája Lengyel Ferenc szakmai igazgató vezetésével toborzó edzést tart, melyen természetesen a Perutz FC részéről Marton Miklós is jelen lesz. További információk hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!