Hasznos edzőtábor Hajdúszoboszlón


2015-07-07 08:58:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hasznos edzőtábor Hajdúszoboszlón főképe
A Pápai Úszó Sportegyesület intenzív, ötnapos edzőtáboron van túl. Az egyesület hét versenyzője Varga Patrik és Babai Gergő iránymutatása mellett öt napot, négy éjszakát töltött Hajdúszoboszlón, ahol négy különböző edzéshelyszínen tíz úszó-, valamint hat szárazföldi edzést vezényelt az edzői stáb. Babai Gergőtől megtudtuk, azért esett a választásuk Hajdúszoboszlóra, mert mind az étkezésre, mind a szállásra és az uszodahasználatra is kedvező árajánlatokat kaptak, és az is közrejátszott a választásban, hogy a Hajdú-Bihar megyei városban található Magyarország egyik legszebb és legnagyobb strandfürdője, valamint csúszdaparkja.
- Sajnos ezen élményekről nem tudok beszámolni, hiszen öt óra autóút után rögtön ebéd, majd edzés következett, a tréning után pedig már borult volt az ég, és nem sokkal később háromnapos részleges esőzés és hideg jött. Hazautazásunk napján természetesen kiderült az ég, és kezdődött meg a kánikula. Nem bánom, hogy rossz idő volt, mivel így nem vonta el a figyelmünket semmi az edzésekről. Az intenzív, hosszú és erős edzésprogramunkkal fő célunk az erőnövelés, az erőállóképesség fejlesztése, a gyors és robbanékony erő növelése volt. Természetesen a technikai jellegű gyakorlatokat sem hagytuk el, de az erő fejlesztés volt a domináns.
A PUSE edzője hozzátette, különböző felszerelések segítségével (ellenállásos gumikötél, vízi ernyők, tenyérellenállások, békatalpak) és az 50 méteres medence hosszával másképpen tudták a gyerekeket terhelni, melyekre az itthoni 25 méteres medencében nincs lehetőségük.
- A különböző hatásokra jól reagáltak, hamar meg tudták lépni a szinteket és a tábor végére már másodpercekben lehetett mérni a fejlődésüket, amelyeket a szárazföldön végzett munka is nagy mértékben elősegített. Különlegesség volt számunkra az is, hogy egy délutánt tölthettünk egy street workout parkban, ahol minden testrészünket nyaktól a lábujjakig át tudtunk dolgoztatni. Emellett rengeteg futóedzés és rövid robbanékony munka volt. Természetesen maradt helye azért a játéknak is, csapatjátékok keretein belül, összességében a legeredményesebb táborunk volt ez az idei, mind edzésszámban, mind csapatmegismerés és összekovácsolódás szempontjából is.

A résztvevők egybehangzóan azon a véleményen voltak, hogy a sok munka és az állandó izomláz ellenére nagyon jól érezték magukat.

Tapsonyi Bálint: Szuper volt a szállás és a kaja sem volt rossz. A hétfő egészen jól sikerült , de keddtől péntekig fájt mindenem. Az izomláznak meg lett az eredménye, meg tudtam csinálni a csapkodós hátúszást és ennek nagyon örültem. Az biztos, hogy talán hat izomrosttal vastagabb lett a combom. Egy hét alatt ennyit még nem úsztam!

Hegyi Patrícia:Az idei edzőtábor több okból is nagyon jó volt. Nemcsak az edzések keménysége miatt, de azért is, mert jobban megismertük egymást, mint a hétköznapokban. Az állandó együtt edzés, evés és alvás segített minket abban, hogy könnyebben viseljük a megpróbáltatásokat. Bár a héten nem voltam jó formában, azért érzem, hogy erősödtem és fejlődtem. A többiek időeredményén ez sokkal jobban meglátszik. Az is jó volt, hogy 2 edzővel edzhettünk, mert így megtapasztaltuk, hogy milyen egy másfajta edzésterv, egy másfajta mozgásformában. Nekem az éjjeli futás is tetszett és kiderült, hogy a nap minden részében is képesek vagyunk a mozgásra.

Kocsis Eszter: Az edzőtáborban nagyon jól éreztem magam. Az edzések kemények voltak, nagyon elfáradtam, főleg az utolsó napra. A szárazföldi edzések nagyon jól sikerültek, ennek eredményét a napokig tartó izomlázban is érezhettük. Az úszó edzések is rengeteg dologbon eltértek az itthoniaktól. Úgy érzem ez az edzőtábor a javamat szolgálta és ezalatt az egy hét alatt is sikerült fejlődnöm, erősödnöm.

Iván Bernadett: Szerintem minden szempontból nagyon hasznos volt az edzőtábor. Mindenkinek sikerült fejlődnie, és a hibáinkon is próbáltunk javítani. Jó volt, hogy végre egyszerre tudtunk összhangban dolgozni mindenkivel. Szeptemberben remélem már meglesz az 50 méteres pillangóm 30 másodperc alatt. A szárazföldi edzések is nagyon jók voltak. Izomlázban és nevetésben gazdag hetet zártunk. Remélem jövőre is megyünk, talán év közben is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!