Doktorok Kollégiumának közgyűlése Pápán


2015-07-06 17:33:16  | cikk: Babos Petra  | 


Doktorok Kollégiumának közgyűlése Pápán főképe
A Magyarországi Református Egyház tudományos testülete, a Doktorok Kollégiuma, július 5. és 7. között tartja plenáris ülését, közgyűlését és szekció üléseit, melynek a Pápai Református Teológiai Akadémia épülete ad otthont. A plenáris üléseket rendszerint mindig olyan városban tartják, ahol teológiai képzés is folyik.

A Doktorok Kollégiuma 41 éves szervezete a Magyar Református Egyháznak, amely legmagasabb szinten koordinálja a teológiai kutatást. Ezt a munkát különböző szekciókban végzik, amit a teológia ágai szerint csoportosítanak. A szekciók tagjai minden évben egyszer találkoznak, amikor együtt megbeszélik az aktuális teológiai problémákat, felmerülő kérdéseket. A találkozón az idei évben plenáris ülésre várták a tagokat, majd közgyűléssel zárul a rendezvény.

A gyűlésen 13 szekcióban, 144 fő vett részt. Ez a program egyben lelkész továbbképzésként is funkcionál. A szekció ülések fő célja, hogy a tagok bemutassák kutatási területeiket, illetve eszmét cseréljenek. A témák között szerepelt többek között az egyház jövőképe, a készülő új kommentár sorozat kérdése.
-A dunántúli reformátusság számára fontos, hogy Pápára jöhetett a Doktorok Konferenciája, akik örömmel vették a felkérést, hiszen a dunántúli vendégszeretet példaértékű – hangsúlyozta dr. Ferenc Árpád, a Doktorok Kollégiumának főtitkára.
Az ülések között volt egyházi néprajz, egyházjog, gyakorlati teológia, missziológia, ó- és újszövetség, pedagógia, vallástudomány és egyháztörténet is.

A háromnapos rendezvény közgyűléssel zárul, melyen jóváhagyják az elmúlt évi beszámolókat, valamint tisztújító gyűlésen megválasztják a szekciók képviselőit is, akiknek a mandátumaik lejártak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!