Városi - körzeti ifjúsági asztalitenisz verseny


2015-07-06 07:21:31  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Nyőgér István, Rácz  | 


Városi - körzeti ifjúsági asztalitenisz verseny főképe
Másfél év szünet után rendeztek ismét városi-körzeti asztalitenisz versenyt a Tarczy Lajos Általános Iskola tornatermében. A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása (PÖFET) és a Pápa és Környéke Asztaliteniszezői Sportegyesület (PÉKA SE) közös szervezésében megvalósuló bajnokságon Varga Péter, a PÖFET elnöke és Péter Pál mesteredző is köszöntötte az indulókat, majd a sorsolást követően fiú és lány kategóriában is megkezdődtek a mérkőzések. Nyőgér István, a verseny lebonyolítója, aki már több hónapja kezdeményezte a volt Kistérségi Társulás utódszervezetének illetékesénél az előző télről elmaradt alkalmak pótlását, örömét fejezte ki, hogy végül a PÖFET is talált megoldást a sportszervezés ezen részének folytatására. A PÉKA SE alelnöke arról is tájékoztatott, a Pápán kívüli községek korábbi csapatversenyének változatlan továbbvitelére kevés igény lett volna, így a 2014-ig még kétnapos verseny hagyományos beosztásához képest egybevonták a korábban két különböző gyermek-kategóriás megmérettetést. Azon községek játékosai pedig, ahonnan legalább két fő indult egyazon egyéni kategóriában, egy-egy különdíjért mérkőzhettek a teljes ifi mezőnyből.
- Az ifjúsági versenyre az 1997-ben és később születettek jelentkezését vártuk, s ezen belül hirdettünk csapatversenyt is. Sajnos meglehetősen kevesen indultak, a fiúknál hatan, a lányoknál öten neveztek, de az összevont páros versenyszámra már Győrffy Tamás is csatlakozott, aki az elmúlt szezonban a megyei bajnokságban a környékbeli felnőtt csapatnak is tagja volt, így az összevont páros küzdelmekben is mindenki részt vehetett. Korábban más községekből is sikerült bevonni gyermekeket, de amióta több, pár éve még aktív vidéki testnevelőtanár abbahagyta ottani működését (például Mezőlak illetve Pápateszér esetében), mostanra sajnos úgy tűnik, hogy a körzeti községek közül csak Bakonyjákón és Magyargencsen maradt aktív asztalitenisz-élet. Az új egyesülettel többek között ezen is szeretnénk változtatni. A mostani szezonzáró alkalom után a nyár végére terveznénk a felnőtt kategóriák hasonló versenyét, reményünk szerint már a leendő másik teremben (erről bővebben később), a JMSZK-val körvonalazódó együttműködésben. Még ha ki is szorult a felnőtt asztalitenisz-élet a Tarczy-s keretek közül, köszönjük Dudás Szabolcs testnevelő tanár praktikus segítségeit, valamint a hozzájárulást a megmaradt néhány játékos átigazolásához. Őt is bevonva, és két hivatalos edzővel is kommunikációban kezdeményeztünk közös koncepciót-készítést az utánpótlás-nevelés jövőjével kapcsolatban. Ami az eredményeket illeti, a fiúknál az a bakonyjákói Horváth Máté nyert, akit a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetség közgyűlése tavasszal korábbi többszörös megyei bajnoki címe alapján a megye 2014-ben legjobb újonc fiú játékosa címmel is kitüntetett.

Eredmények:

Fiúk:
1. Horváth Máté (Bakonyjákó (-Járiföld))
2. Kapin Krisztián (Bakonyjákó (-Járiföld))
3. Ábrahám János (Pápa, Szent István)
3-4. Györkös Kristóf (Magyargencs)

Lányok:
1. Rácz Dóra (Pápa, Tarczy)
2. Fekete Franceska (Magyargencs)
3. Boros Beatrix (Magyargencs)
3-4. Sztojka Eliza (Pápa, Tarczy)

Páros:
1. Kapin Krisztián – Győrffy Tamás (Bakonyjákó – Pápa, Mező ill. Bakonyjákói AK)
2. Rácz Dóra – Sztojka Eliza (Pápa, Tarczy)
3. Horváth Máté – Fejes Bence (Bakonyjákó – Pápa, Gyurátz)
3-4. Fekete Franceska – Boros Beatrix (Magyargencs)

A versenyzők érmek, kupák és oklevelek mellett ezúttal tárgyi nyereményekkel is gazdagodtak, a lány csapat különdíját Magyargencs kapta, a fiúk közül pedig Bakonyjákó képviselete volt a legeredményesebb. A legjobb U11-es játékos különdíját Fejes Bencének ítélték oda.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!