Kéttornyúlak - Bearanyozták a falunapot


2015-07-05 22:46:09  | cikk: pgya  | 


Kéttornyúlak - Bearanyozták a falunapot főképe
A szombat reggeli órákban zenés ébresztővel hívogatták a kéttornyúlakiak apraját-nagyját, falunapra invitálták a helyieket a rendezvény szervezői – ismertette a falunap programját Magvasi Józsefné, a településrészi önkormányzat tagja.
A falunapi zenés ébresztő után tekeverseny kezdődött, majd további sportos, játékos programok várták a kéttornyúlakiakat. Ezek között volt gyermekfoci, kispályás labdarúgás, tizenegyesrúgó-verseny női és férfi jelentkezőknek, kung fu bemutató. Emellett különféle fajátékok, légvár, kézműves foglalkozások színesítették a kínálatot.

Természetesen a közös főzés sem maradhatott el, 10 órától az asszonyok már pucolták, aprították a hagymát, a férfiemberek a húst készítették elő pörkölthöz. A színpadon többek között aerobic- és táncbemutatókat, illetve énekes-zenés produkciókat is láthatott a közönség. Helyi fiatalok tréfás jelenetekkel szórakoztatták a rendezvénysátorban egybegyűlteket, nagy tapsot kapott a helybéli Szőlőfürt családi bemutató műsora, illetve a Szőlőszemek előadása is. A Dé-Mol társulat a Vándor Vitéz népmesei játékkal szórakoztatta a rendezvénysátorban helyet foglaló közönséget, később a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar emelte magasba a hangulatot.

Máté István önkormányzati képviselő, a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzatának elnöke hírportálunknak elmondta, idén is a helyiekre támaszkodva szervezték meg és bonyolították le a falunapot, hasonlóan a tavalyihoz.
– Nagy örömmel tölt el, hogy Kéttornyúlakon aktív, önszerveződő közösség tevékenykedik, ami ezúttal is egy remek falunapi mulatságot eredményezett. Most is helyi csoportokra, fellépőkre építettük fel a programot. A rendezvény fő célja, hogy összekovácsolja a falu lakosságát, amelynek az élére a részönkormányzat tagjai álltak, amiért külön szeretném kifejezni köszönetemet – hangsúlyozta Máté István, majd hozzáfűzte, a sok sportprogramnak az örömszerzés mellett különösen fontos összetartó ereje van egy ilyen kis közösségben.
Évekkel ezelőtt a Pápához tartozó három falu együtt tartotta meg a falunapot, ami aztán az idő múlásával különvált, a rendezvénysátor pedig lehetővé teszi, hogy minden falu külön-külön szervezze meg a saját ünnepségét. A kora délelőtti falunapi látogatása során Máté István, a falu önkormányzati képviselője köszönetet mondott a támogatásért Pápa városának. Gratulált a bajnokságot nyert sportegyesületnek, a falunap megszervezését pedig az összefogás szép példájának nevezte.

Pápa város polgármestere, dr. Áldozó Tamás is kilátogatott délután Kéttornyúlakra, a díjátadás előtt szólt a helyiekhez, elsőként is gratulált a falu bajnok focicsapatának az idei szép sikerhez.
– És külön gratulálok a falunap szervezőinek és az egész közösségnek. Kéttornyúlaknak szép jövője van, mert rengeteg az ügyes, tehetséges, magát kipróbálni akaró fiatal a legkisebbektől a nagyobbakig. Kívánom nekik, tartsák meg jókedvüket, lelkesedésüket, és okozzanak még nagyon sok örömet a szüleiknek, nagyszüleiknek – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, hogy fontosnak tartja a városhoz tartozó falvak közösségépítő rendezvényeit, mert a helyiek identitását erősíti és egyben a kikapcsolódásra, a találkozásokra is jó alkalmat adnak.
A köszöntők után megtartották a sport- és ügyességi versenyek eredményhirdetését, díjkiosztóját.

A kéttornyúlaki futballcsapat a megye IV. osztály északi csoportjában játszik, 20 fővel tevékenykedik, idén újra bajnokok lettek. Az esti eredményhirdetésen természetesen a bajnok csapat ünneplése vitte a prímet, hosszú taps és üdvrivalgások közepette vehették át a bajnoki serleget. Dr. Áldozó Tamás polgármester az egyesület elnökével és edzőjével közösen adta át a nemzeti színű szalagos aranyló érmeket a játékosoknak. A falu minden lakójának büszkén csillogott a szeme, egynéhány játékos szeméből még a könny is kicsordult a meghatottságtól.
A sportegyesület utánpótlásban sem szűkölködik, sikeresen működik az 5-11 éves korosztály számára indított utánpótlás képzés is a Bozsik Program keretében – mondta el hírportálunknak Velti József, a sportegyesület elnöke.
A falunapi program este közös vacsorával, majd hajnalig tartó mulatozással ért véget, a zenét a Bakos-duó szolgáltatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!