Sikeresen szerepeltek a felvidéki versmondó fesztiválon az erkelesek


2015-07-05 15:19:08  | cikk: Babos Petra  | fotó: Erkel Ferenc Ének-Ze  | 


Sikeresen szerepeltek a felvidéki versmondó fesztiválon az erkelesek főképe
Közel száz résztvevővel rendezte meg a közelmúltban a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a komáromi Jókai Mór Alapiskola, Komárom városa és a Komáromi Városi Művelődési Központ a Kaszás Attila Versmondó Fesztivált Komáromban. Kaszás Attila szoros kapcsolatban állt a mostani Jókai Mór Alapiskolával. Váratlan halála után pályatársai úgy döntöttek, szavalóversenyt szerveznek és róla nevezik el, ezzel tisztelegnek az emléke előtt. A versünnep a Jókai Napok egyik kísérőrendezvénye volt.

A résztvevők között a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola három tanulója is ott volt. Az országos fordulót egy házi iskolai verseny előzte meg, ahonnét a legjobb három diák jutott tovább, az Erkel iskolát Mógor Dávid, Tompa Márta és Bódai Ákos képviselte. Kindertné Surányi Lívia, az alsós munkaközösség vezetője arról számolt be hírportálunknak, hogy az intézmény egy testvériskolai kapcsolat lévén kapott meghívást erre a fesztiválra.

A rangos fesztiválra kiírt három kategóriába ebben az évben közel száz hazai és Kárpát-medencei tanuló jelentkezett. Valamennyien két művet adtak elő, egy szlovákiai magyar költő versét és egy szabadon választott költeményt. Mógor Dávid Tóth László: Egy nemzetközi labdarúgó-mérkőzés sorsdöntő pillanatai és Kovács Barbara: Ma rossz leszek című versét szavalta, míg Tompa Márta Fecske Csaba: Bolondos földrajz és Vesztergom Andrea: Csakazértis, kislegény költeményét adta elő. Bódai Ákos Barakk László: Tízéves vagyok és Petőfi Sándor: Szeget szeggel című versét vitte a megmérettetésre. A diákokat Iványi Noémi, Nemeréné Fejes Emília és Kindertné Surányi Lívia készítették fel.

A versenyzők az elődöntőkben mindkét művet előadták, majd a zsűri minősítő sávokba sorolta a diákokat. Az ítészek között neves szakemberek foglaltak helyet, Pápai Erika, Kaszás Attila pályatársa, valamint Tolnai Mária, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke.
A pápai csapat nagyon jól érezte magát a versenyen, remélik, jövőre is eljutnak a komáromi fesztiválra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!