Polgármesteri elismerés Csillag István tűzoltó alezredesnek


2015-07-04 10:09:36  | cikk: HuHa  | 


Polgármesteri elismerés Csillag István tűzoltó alezredesnek főképe
Az országos Szent Flórián-napi ünnepségen vehette át a Szent Flórián Érdemjelet, az egyik legrangosabb szakmai elismerést Csillag István, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltségének vezetője. A rangos elismerésre közvetlen elöljárója terjesztette fel a tűzoltó alezredest, hosszú éveken át végzett kiemelkedő munkájáért. E tevékenység helyi elismeréseként adott át pénzjutalmat Áldozó Tamás polgármester a kirendeltség-vezetőnek tegnap délelőtt.

Az alezredestől megtudtuk, a Szent Flórián Érdemjelet évente tíz szakmabeli kaphatja meg, a kitüntetést a belügyminiszter szignálja és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője adja át.
-Amikor megkaptam az érdemjelet azt mondtam kollégáimnak, bár a díjat én kaptam, az elismerés mindenkinek szól, hiszen a mi hivatásunk kimondottan olyan, amit csak úgy lehet eredményesen végezni, ha odafigyelünk egymásra és csapatban dolgozunk – mondta el a Városházán, ahol Áldozó Tamás gratulált neki a kitüntetésért.
Csillag István hozzátette, vegyes érzelmekkel fogadta az elismerést, nagyon örült, hogy munkáját ily módon is elismerik, ám szomorúsággal töltötte el, hogy Németh Tamásnak, a közelmúltban váratlan hirtelenséggel elhunyt felettesének nem köszönhette meg.

A városvezető Csillag István köszöntésén úgy fogalmazott, minden évben vannak olyan kiváló teljesítményt felmutató pápai polgárok, akik kiérdemelnek egy-egy országos kitüntetést. Ezek lehetnek a kormány által adományozott elismerések, melyeket március 15-éhez és augusztus 20-ához kapcsolódva adnak át és vannak szakmai kitüntetések.
-Nekünk az a feladatunk, hogy ezekre a kitüntetésekre felhívjuk a figyelmet itt helyben, hiszen azt a teljesítményt, melyért az elismerés jár itt Pápán mutatta fel a kitüntetett, a pápaiakat szolgálta munkájával.
Áldozó Tamás megköszönte a tűzoltó alezredes munkáját és gratulált a rangos elismeréshez, a város nevében pedig pénzjutalmat adott át Csillag Istvánnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!