Amerikai parancsnok követi a hollandot a Nehéz Légiszállító Ezred élén


2015-07-02 14:16:48  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Amerikai parancsnok követi a hollandot a Nehéz Légiszállító Ezred élén főképe
Trevor Nitz, az Amerikai Egyesült Államok Légierejének ezredese ünnepélyes katonai ceremónia keretein belül átvette a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoki tisztségét Frank Romboutstól, a Holland Királyi Légierő ezredesétől. Az MH Pápa Bázisrepülőtér hangárjában tartott ünnepségen közel háromszáz vendég vett részt, köztük a Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) elnevezésű programban résztvevő 12 nemzet nagykövetsége, továbbá a programban érintett szervezetek, a Magyar Honvédség és a pápai reptér képviselői. A rendezvény zárásaként a résztvevők köszöntötték az új parancsnokot és hozzátartozóit, majd az ünnepség fogadással ért véget.

Mint ismert, az MH Pápa Bázisrepülőtérre települt Nehéz Légiszállító Ezred a többnemzeti Stratégiai Légiszállítási Képesség műveleti egysége. A HAW három nagy hatótávolságú C-17 Globmaster III katonai szállítórepülőgép üzemeltetésével biztosítja a stratégiai légiszállítási képességet a műveleti követelményeknek megfelelően a tizenkét SAC partnerországnak. A HAW 2009-ben kezdte meg működését. A SAC nemzetek 10 NATO-tagországból (Magyarország, Bulgária, Észtország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Amerikai Egyesült Államok), valamint két békepartner országból (Finnország, Svédország) állnak.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!