„Arra törekszem, hogy a megörökített pillanatokat másokkal is megosszam….”


2009-08-28 22:23:56  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


„Arra törekszem, hogy a megörökített pillanatokat másokkal is megosszam….” főképe
Földi Tünemény címmel nyílt fotókiállítása ifj. Vasuta Gábor természetfotósnak augusztus 28-án,  pénteken, a Magyar Fotógráfia Napja alkalmából a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületének emeleti előterében.
Horváth Géza fotóművész nyitotta meg a kiállítást. Először röviden áttekintette a fotográfia történetét a kezdetektől - talán a barlangrajzoktól - egészen napjainkig, a digitális fotózásig.  Kiemelte, hogy nem attól lesz jó egy fénykép, hogy milyen géppel készül, hanem az objektív mögött álló személytől, hiszen az ő agyában születik meg a kompozíció.
Felhívta a figyelmet a Nőszirom című képre, azon valósággal átüt a fotós természet iránti rajongása.
Ifj. Vasuta Gábor kisgyermekkora óta vonzódik a természethez. 18 éves korában már járta az országot és templomokat fotózott, ezután váltott a természetfotózásra, elsősorban virágokat és állatokat kap lencsevégre.
- Arra törekszem, hogy a megörökített pillanatokat másokkal is megosszam, gondolatokat ébresszek a nézőkben; népszerűsítő kiadványokban publikálok, iskolákban és órákon mutatom be felvételeimet, hiszen gyermekként egykor rám is nagy hatással voltak a könyvekben megpillantott fotók.

A kiállítás szeptember 27-ig naponta 8 és 16 óra között tekinthető meg.


Babos Petra

Képek:

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) 2003-ban kezdeményezte a fotográfia napjának megünneplését; választásuk azért esett augusztus 29-re, mert 1840-ben Vállas Antal matematikus, fizikus és földrajztudós ezen a napon mutatta be a Magyar Tudós Társaság ülésén a fényképezés, a dagerrotípia készítésének mibenlétét. Ez volt a magyarországi fotóoktatás kezdete, s ebben az évben volt az első fotókiállítás is.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!