Jubilált a Megafon


2015-06-30 22:31:28  | cikk: pgya  | 


Jubilált a Megafon főképe
A Fő téri Nyár 2015 programsorozat keretében lépett fel az Allegro AMI Megafon Zenei Egyesület szombat délután. A műsor kisebb csúszással kezdődött a Fő teret eláztató zivatar miatt, ám az egyesület tagjait nem ijesztette el, a szemerkélő esőben is megtartották előadásukat, a közönség tagjai esernyők alá bújva élvezték végig a tucatnyi könnyű zenei produkciót.

Az egyesület számára jubileumi rendezvény is volt a Fő téri szereplés, a formáció tíz éve alakult meg, több eseményen színesítették a városi programokat operettekkel, mai és régebbi slágerekkel, kuplékkal, filmzenékkel.

A Megafon egyesületet Mészárosné Varga Veronika tanácsára és támogatásával hozta létre Klesitz-Horváth Kinga ének-zene tanár, aki olyan tehetségeket nevelt ki az évek során, mint Ekanem Bálint, Kovács Dézi, aki a Magyar Színházban dolgozik, vagy Bálint Nikolett – önálló CD-je jelent meg -, továbbá Kapcsándi Klaudia, aki Veszprémben kapott szerepet, Szabó Dani, aki szintén több színházban dolgozott – nyilatkozta a Megafon vezetője érdeklődésünkre.

- Olyan példaképek vannak a mostani 16-18 éves egyesületi tagok előtt, akik arra inspirálják őket, hogy a befutott, híressé vált egykori megafonosok nyomdokaiba lépjenek – mondta  Klesitz-Horváth Kinga, hozzátéve, hogy utánpótlásban nincs hiány, jelenleg is tizenhét stabil tagja van  az Allegro AMI Megafon Zenei Egyesületnek.

Kapcsándi Klaudia már ötödik éve énekel a Megafonban – előtte a Munkácsy Zenestúdió tagjaként mutatta meg tehetségét –, Klesitz-Horváth Kinga az énektanára, aki jelenleg a zenei egyesület vezetője.
- A Megafon egy összetartó csapat, amely inkább már egy nagy család, úgy tekintünk egymásra, mintha testvérek lennénk. Minden évben elmegyünk táborozni, ezek az alkalmak nagyon jól összerázzák a csapatot, a fellépések pedig szintén egy-egy közös élményt jelentenek – nyilatkozta a fellépés előtt Kapcsándi Klaudia.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!