Petőfi nevét viselő középiskolák találkozója


2010-03-17 21:20:35  | cikk: Babos Petra  | 



A Petőfi Sándor Társaság feladata a Petőfi-kultusz ápolása, a hagyományőrzés. Az ő programjaik között szerepel az a rendezvény - március 18 és március 22 között -, amelyiken az ország összes Petőfi Sándor nevét viselő középiskolája találkozhat. Az idén 11 iskola vesz részt ebben a programban, amit Kiskőrösön rendeznek.
A pápai Petőfi Sándor Gimnázium négy tanulóval és egy kísérő tanárral képviselteti magát e rangos eseményen.
- Ez a 25. alakalom, hogy ilyen találkozót szerveznek. Négyfős csapattal indulunk, Simó Orsolya, Takács Borbála, Tóth Nóra és Tóth Péter részvételével. Versmondó versenyen egy tanuló indulhat az adott iskolából, az irodalmi vetélkedőn pedig a háromfős csapat. Van egy olyan program is, ahová képzőművészeti alkotással lehetett nevezni; esténként pedig koncertekkel, kirándulásokkal, színes programokkal várják majd a diákokat.
Mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Petőfi Sándor Társaság által életre hívott Petőfi-kultusz ápolásának részesei lehetünk a Baka egykori iskolavárosát, Pápát képviselve - mondta el Szelestey Éva magyartanár, kísérő pedagógus.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!