Falunap kis esővel – jól mulattak a borsosgyőriek


2015-06-28 23:09:15  | cikk: HuHa  | 


Falunap kis esővel  – jól mulattak a borsosgyőriek főképe
Bár fülig érő szájjal vigyorgó napocskát csak a falunapi meghívón láttak a borsosgyőriek, és a rendezvényen csak elvétve volt jelen a napsütés, ez a körülmény semmit sem rontott a szombati borsosgyőri falunap hangulatán. A település részönkormányzata és a segítő lakosok ezúttal is olyan programot állítottak össze, amin kicsik és nagyok egyaránt találhattak kedvükre való elfoglaltságot.

A sporttelepen tartott egész napos rendezvényen délelőtt sportprogramok és játékos vetélkedők vártak minden korosztályt, a gyermekek zsákban futottak, gumicsizmát hajítottak, fociztak és süti evő versenyen mérték össze tudásukat, de a felnőttek is rúghatták a bőr, próbálkozhattak a 11-es berúgásával vagy éppen kivédésével és a gumicsizmát is megröptethették, lehetőleg minél messzebbre.
A játékbirodalomban népi hagyományokat felelevenítő játékok vártak a kisgyermekes családokra, a fa ügyességi eszközök mellől azonban ezúttal sem hiányzott a légvár, az élőcsocsó a dodzsem és a rodeó bika sem, s kora délelőttől egyre többen gyülekeztek egy-egy játéknál. A kínálatot délután a rendőrségi autó bemutató egészítette ki, melyre ugyancsak sokan voltak kíváncsiak a gyermekek és felnőttek közül is.

Tóth Laura a sok szaladgáló, mindent kipróbáló apróság között is a legaktívabbak közé tartozott. Mint mesélte, szüleivel és barátaival jött el a falunapra és nagyon jól érzi magát. Lelkesen mesélte, hogy volt már az ugrálóvárban, tizenötször ült a rodeó bikán, játszott az ügyességi fa játékokkal és részt vett a gumicsizma hajító- és a zsákbanfutó versenyen is, délután pedig több színpadi produkcióban is szerepel társaival.
-Azért jó a falunap mert előtte sok próba van és én nagyon szeretek táncolni. És a játékok is szuperek – osztotta meg véleményét hírportálunkkal az óvodáskorú kislány.

A falu fiatal srácai is reggel óta a sporttelepen töltötték az időt, őket a focis programok érdekelték leginkább. Zsömle Martin is részt vett a játékban, rúgott 11-est és 7-est, hajított gumicsizmát, benevezett a süti evő versenybe a különböző megmérettetések között pedig barátaival töltötte az időt.
-Ilyenkor sokan eljönnek a faluból, játszanak, beszélgetnek, jól érzik magukat – foglalta össze a falunap lényegét a fiatalember.

A színpadi programok kezdetére szinte teljesen megtelt a nagy rendezvénysátor, ismerősök, családtagok, barátok voltak kíváncsiak a helyiek produkcióira, s nem is kellett csalódniuk, hiszen mind a gyermekek, mind az asszonyok táncos műsorszámai remek szórakozást kínáltak. A sort az asszonyok láb-tánca nyitotta, a teljesen újszerű, mókás és ötletes előadás mosolyra és tapsra fakasztotta a népes számú közönséget, s aztán szinte abba se hagyták a tapsolást, hiszen jöttek a gyermekek táncai, a fináléban pedig újra az asszonyok léptek színre egy remek apáca show-val.

A műsort követően Máté István, a részönkormányzat elnöke apró ajándékkal mondott köszönetet a fellépőknek, majd a sportprogramok, versenyek eredményeit hirdették ki. Az elnök hírportálunk érdeklődésére elmondta, 1999-ben egy mezítlábas esti focival kezdődött a falunapi rendezvények sora, a következő évben aztán már nagyobb programot szerveztek a falu lakói által összeadott pénz segítségével és azóta évről-évre megrendezik a falunapot a közösség számára, immár önkormányzati költségvetésből. Céljuk azonban mindig az, hogy összehívják a borsosgyőrieket egy szórakoztató programra, ahol a baráti beszélgetéseké, jó hangulaté, kikapcsolódásé a főszerep.
-Az elmúlt években tudatosan törekedtünk arra, hogy a színpadi műsorokat a helyiekre építsük, hiszen a tapasztalatok szerint az itt élők nagyon szívesen nézik meg párjuk, gyermekük, unokájuk produkcióit. A fellépők hosszan készülnek a műsorra, rendszeresen tartanak próbákat és ezek is erősítik a falu közösségét – mondta Máté István, hozzátéve, a helyiek nemcsak a műsorszámokat biztosítják, de a falunap szervezésében is nagy segítségére vannak. Stabil csapattal dolgozik együtt évről évre, akikre az előkészületekben, a játékos programok lebonyolításában és a közös vacsora elkészítésében is számíthat.

E lelkes kis csapat – melyet Máté Mónika fog össze – tagja Tóth Zoltánné Ildikó, aki reggel óta részt vett a falunapon.
-Mindenkinek megvolt a maga feladata, én a gumicsizma hajító versenyt vezettem, volt vagy negyven gyermek és sok felnőtt is beállt a játékba – mesélte -, egyébként nagyon jó a csapat, akik együtt dolgoznak a szervezésben. Néha a munkán kívül is összejövünk, beszélgetünk és vidáman töltjük az időt.

A borsosgyőri falunap programjából ezúttal sem hiányzott a helyiek által készített közös vacsora és a zenés táncos mulatság, és bár az eső nem várt vendégként egyszer csak betoppant a rendezvényre, a jó hangulatot nem ronthatta el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!