Közel fél millió néző a tíz alatt - Jubileumi évadzáró a Pegazusnál


2015-06-28 15:11:27  | cikk: Babos Petra  | 


Közel fél millió néző a tíz alatt - Jubileumi évadzáró a Pegazusnál főképe
416.846 néző, 2436 előadás, 65 bemutató - ezekkel a számadatokkal lehet jellemezni a Pegazus Színház tíz éves tevékenységét.
A társulat tegnap tartotta hagyományos évadzáró ülését a Szent István úti színházépületben. Az összejövetel különlegessége az volt, hogy a pápaiak által kedvelt társulat idén ünnepli fennállásának 10 éves jubileumát, s erre az alkalomra a tíz év során a színházzal karöltve dolgozókat, régi kollégákat és barátokat egyaránt meghívtak, hogy együtt ünnepelhessék ezt a jeles eseményt.

A Pegazus Színház Kft-t Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt alapították tíz évvel ezelőtt. A pápai székhelyű teátrum a kezdetben megfogalmazott célkitűzéseit a mai napig változatlanul igyekszik megvalósítani. A közönséget klasszikus, polgári értékeket közvetítő élő és bábszínházi előadásokkal, rendezvényekkel szórakoztatják. A magyar és világirodalmi alkotásokat újszerű, változatos képi világgal, jó szakmaisággal állítják színpadra. Programjaikkal, folyamatosan bővülő repertoárjukkal jelentős szerepet vállalnak a megye kulturális életében. Szerencsére mindezt a munkát saját szakterületükön tehetséges és lelkes fiatal kollégák és egyre gyarapodó számú külsős segítővel valósíthatják meg. A legrövidebb ideig dolgozó kolléga 17 napot töltött a társulatnál, míg a leghosszabb ideig, 113 hónap 27 napig dolgozott egy munkatárs a teátrummal.

A jubileumi évértékelőn az egybegyűlteket Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László igazgatók köszöntötték. Mint mondták, az idei évad a jubileumnak köszönhetően kiemelkedik az előzőek közül.
-A 2014/2015-ös évadban is a szokásos rendszerben, elsősorban a bábbérletes előadásokra fókuszálva dolgoztunk. A sikeres előadásokon kívül számos, a jubileumhoz kapcsolódó rendezvényünk volt és a színházat is felújítottuk. Jelentős eleme az évadnak az Esterházy-kastélyban való munka is. Itt az élőkastély programmal, módszertani foglalkozásokkal és marionett színházzal várjuk a vendégeket. Természetesen a jubileumi évadot a Pegazus Parádéval zárjuk majd július 17. és 18. között - mondta Sarkadi Nagy László.
Végh Zsolt az évad statisztikájával kapcsolatban a bérletes bábelőadásokról elmondta, négy megyében, 30 helyszínen, 82 településről, 140 intézményből 57 mesére 6800 bérletes és 920 kísérő érkezett. Az évadban három alkalommal 171 bérletes előadást láthatott a nagyérdemű 23.160 nézővel. A Mackókiállításon 1808 érdeklődő járt, míg a Lévai Sándor Emlékkiállítást 1380 fő tekintette meg.

A 2015/2016-os évad terveiről elmondta, három bábbérletes előadást terveznek, a Majomparádé című bábburleszket, Grimm: Csipkerózsikáját és a Tarakovszkij: A csuka parancsára című előadást. A kamarabérletes előadássorozatot időhiány miatt kénytelenek megszüntetni, helyette egy, a szabadtérre, s kisebb játszóterekre vihető bábelőadás kerül a repertoárba az évad második felében.

Az évadzáró társulati ülésre verses, zenés összeállítással is készültek a színészek, a rendezvény végén pezsgős koccintásra várták a megjelenteket, majd a program közös vacsorával zárult, melyről a hatalmas születésnapi torta sem hiányozhatott.

Képek:

A Pegazus Színház jelenlegi stábja:

Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt mellett Laki Mónika, Tarr György, Valler Kata vesz részt a produkciók létrehozásban. Külsős munkatárs Hegedűs Gabriella, Kemenczki Gábor és Horváth Eszter. A szervező munkát Horváth Krisztina, Brád Gergely és Impert Dóra végzik. A kastélyban Horváth Eszter, Kovács Alexandra, Harkai Fanni, Bartek Bernadett, Szintén Krisztina, Császárné Csirmaz Enikő, Vörösné Dobos Melitta és Kovács Patrik várják a látogatókat.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!