Öt pápai aranyérem a Látványtánc Európa-bajnokságon


2015-06-28 10:43:59  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: balancedance.hu  | 


Öt pápai aranyérem a Látványtánc Európa-bajnokságon főképe
A Magyar Látványtánc Sportszövetség által rendezett 2015. évi Európa-bajnokságnak négy napon keresztül Balatonfüred adott otthont. A hatodik alkalommal megrendezett kontinensviadalon a pápai Balance Dance Team is megmérette magát, nem is akármilyen eredménnyel. A Balance Mozgás- és Egészség Stúdió 2007 áprilisában kezdte meg működését Pápán. A stúdió célja, hogy segítsen az egészség megőrzésében, valamint minél több mozgásformának tudjon helyet biztosítani, órarendjükben szereplő mozgásformákkal, táncokkal minden korosztálynak örömet tudnak szerezni.
- A pápaiak a márciusi kvalifikációs versenynek valamint a májusi országos bajnokságon elért eredményeknek köszönhetően kilenc műsorszámmal, 31 táncossal, szólistákkal és csoportokkal jutottak el az EB-re – tudtuk meg Szegediné Murai Dóra művészeti vezetőtől. Az elért eredmények még az előzetes várakozásainkat is felülmúlták, csapataink közül a Mystic, a Dance n' Beat és a Rev Up Európa-bajnok lett, szólóban Edvy Barbara és Tompa Dézi pedig aranyéremmel gazdagodott. Szintén jól szerepelt Gelencsér Kata, Fodor Ditta és Kántor Bianka, akik ezüstéremmel tértek haza, mellettük Javadi Hila negyedik helyezett lett, mindenkinek gratulálunk és büszkék vagyunk rájuk! A Balance Dance Team csapata három éve dolgozik ebben a felállásban, a táncosok felkészítői Fodor Tímea, Takács Roxána és Németh Miklós voltak, mellettük a kitartásért, a hozzáállásért és a segítségért köszönet illeti a szülőket és a családokat, nélkülük nem sikerült volna.
Takács Roxána három tanítványa (Gelencsér Kata, Fodor Ditta, Kántor Bianka) és egy csoportja (Dance n' Beat) is színpadra lépett a viadalon, emellett Roxána nemcsak csoportvezetőként volt jelen a versenyen, hanem a Rev Up formáció tagjaként versenyzőként is rivaldafénybe lépett.
- A Magyar Látványtánc Sportszövetségben felmenő rendszerben versenyeztünk, azaz kvalifikációs versenyekről országosra jutottunk ki, ott meghúztak egy ponthatárt, és aki afelett teljesített, az indulhatott az Európa-bajnokságon. Nagyon büszkék vagyunk a tanítványainkra, rengeteget dolgoztak. Az oktatók közössége nagyon erős, melynek köszönhetően a gyerekek megtanulnak alázattal, sportszerűen küzdeni, így csak felkészült koreográfiákat engedtünk versenyezni. Elvárás nem volt, mindössze annyi, hogy mindenki hozza ki magából a legtöbbet. A stúdióban minden edző így gondolkodik, nem az eredménycentrikusság a jellemző, hanem hogy szívből táncoljanak, érezzék jól magukat a színpadon. Elégedettek vagyunk, de nem a szövetség által kiadott eredményeket tartjuk fontosnak, hanem azt, hogy a csapatainkat még magasabb szintre tudjuk vinni – fogalmazott a fiatal csoportvezető, aki hozzátette, az őszi szezon versenyeztetéséről a következő edzői megbeszélésen döntenek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!