Oroszi Mihály természetgyógyász elbúcsúzott a tanítványaitól


2015-06-26 22:27:22  | cikk: pgya  | 


Oroszi Mihály természetgyógyász elbúcsúzott a tanítványaitól főképe
Pápán és a közeli településeken élő tanítványaitól búcsúzott egy előadás keretében Oroszi Mihály – akit Misi bácsiként ismertek meg a természetgyógyászat, ezotéria iránt érdeklődők – szerda délután, amelyet a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ első emeleti tárgyalójában tartott meg. Az búcsúelődásnak nevezett találkozóra sokan eljöttek, Misi bácsi Pestre költözik.

Természetgyógyászattal 1988 óta foglalkozik Oroszi Mihály, egy materialista világban szocializálódott. Gyerekkori visszatérő álma volt, hogy öleléssel, érintéssel gyógyít embereket, amivel nem sokat foglalkozott, míg a pesti Lehel piac melletti újságos bódé előtt álldogálva, a könyveket böngészve meg nem világosodott. Egy pillanat műve volt, megérintette a Vízöntő korszak szele, ott hagyta polgári foglalkozását, középvezető volt egy jól menő cégnél, és kitanulta a természetgyógyászatot, valamint a manuálterápiát, amelyet alternatív mozgás, mozgatás és masszázs terápiaként határozott meg.

A természetgyógyászat fogalmára rákérdezve, Oroszi Mihály elmondta, hogy szerinte eldeformálódott az értelme, már-már az orvoslás szinonimája lett. A lényege nem abban van, hogy természetes anyagokkal gyógyítanak.
- A természetgyógyászat azt jelenti, hogy a természetes gyógyulási folyamatokat segítem, vagyis az öngyógyulást. Az a dolgom, hogy keressem meg a természetes állapot akadályát, azt hárítsam el és utána hagyom regenerálódni, meggyógyulni. Ha van egy gyulladás a szervezetünkben, az okát kell megkeresni és megtalálni, azt kell kiiktatni az immunrendszerünk segítségével. Az immunrendszer a mi belső orvosunk. A természetgyógyászat filozófiai alapját a távol-keleti orvoslás adja, amely mindig „csi”-ben, életerőben gondolkodik, amit bioenergiának is neveznek egyesek. A csi áramlik a testünkben, amely a belső szervek közötti összeköttetést biztosítja, továbbá van egy áramlás a testünk és a külvilág között. A hagyományos orvoslástól sem áll távol ez a gondolkodás, hiszen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is meghatározta, hogy az egészség testi, lelki és szociális jólét. Vagyis attól, hogy valakinek az egyik lába mű, még lehet teljesen egészséges, merthogy jól érzi magát a bőrében, jól kijön önmagával, boldogan éli meg az életét és a környezetével is hasznos kapcsolatban van – fogalmazta meg Oroszi Mihály a természetgyógyászat mibenlétét.

A természetgyógyászat egyrészt csi-ben, belső életerőben gondolkodik, másrészt holisztikusan szemléli a dolgot, az ember a környezetében él, vagyis testi-lelki-szociális egész-ségről beszél Oroszi Mihály, az alapítványa neve is Magyar Egész-ségőr Alapítvány, amelyet működtet.
A búcsú találkozáson elsősorban azon tanítványaihoz szólt Oroszi Mihály, akik már túl vannak a természetgyógyászattal kapcsolatos szkepticizmuson, akik már rábólintanak az alternatív orvoslásra. Számukra kívánt utolsó eligazítást adni az egészség őröknek, merthogy az alapítványának is az a célja, hogy elősegítse az egészségőrök képzését, akik odafigyelnek a környezetükben élők testi-lelki-szociális problémáikra és segíteni is tudnak majd.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!