Felújították a Szent Benedek Plébániát


2015-06-26 20:05:37  | cikk: Babos Petra  | 


Felújították a Szent Benedek Plébániát főképe
A Szent Benedek Plébánia képviselőtestülete az év elején úgy döntött, hogy a plébánia épületének tavalyi külső rekonstrukcióját követően idén felújítják a templomot is.
A munkálatokról Szijártó László esperes, plébános számolt be.
- A templom első részét közel 20 éve építették, ezért a belső tisztasági festés már ráfért a helyiségre. Mivel a nyílászárók is rossz állapotban voltak, ezért azokat is kicseréltettük az első és a hátsó részben húsvét után. A belső festési munkálatok két hete kezdődtek, s már be is fejeződtek. Jelenleg a külső tatarozás és a szigetelés zajlik. Ezt követően már csak a színezés és a párkányok felhelyezése van hátra. Sajnos egy probléma azonban felmerült, az első részben a templom beázik egy kis szakaszon, s ezt még ki kell javítanunk, valamint hátra van még a melléképületek kátránypapírozása és a kút rendbetétele – mondta az atya.
A munkálatok várható költsége 3,5-4 millió forint körül lesz. A felújítást a Veszprém Megyei Érsekség mellett Pápa Város Önkormányzata és a hívek is támogatták.
Szijártó László kérdésünkre elmondta, amióta a Szent Benedek Plébánián szolgál, azóta célja, hogy a templomot felújítsák, megszépítsék, s ezzel együtt a környezet is megújuljon a város második legfiatalabb templománál.
Az atya köszönetét fejezte ki a híveknek, akik aktívan segítenek a felújítási munkák során, hiszen a plébánián nagyon jó közösség alakult ki.
A megújult templomot augusztusban áldja meg dr. Márfi Gyula érsek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!