Dunaszerdahely utazik a döntőre


2015-06-25 13:23:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Dunaszerdahely utazik a döntőre főképe
A Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntőjének harmadik játéknapján két találkozót rendeztek, melyek után véget is ért az idei küzdelem, a lefújás után a legjobbak megkapták jól megérdemelt jutalmaikat. A mai párosítások során nem születtek meglepetések, a keddi meccsekhez hasonlóan Csóka és Dunaszerdahely ezúttal is magabiztos győzelmet aratott, ami azt jelentette, hogy veretlenül, 15 lőtt és mindössze két kapott góllal a sportgimnázium utazhat az agárdi döntőre. Hegedűs László, a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium igazgatóhelyettese azt mondta, boldogok, hogy a tavalyi – kissé csalódást keltő - második hely után idén részt vehetnek a döntőn.
- Idén a tavalyihoz képest fiatalabb játékosokkal érkeztünk, és nem titkoltan szerettünk volna továbbjutni. Tudtuk, hogy Csóka méltó ellenfelünk lesz, szerettük volna megmutatni nekik, hogy mi is tudunk focizni, szerencsére kijött számunkra a lépés. A vendéglátás kifogástalan volt, nagyon szépen köszönjük a városnak, a szervezőknek, a nekünk szállást és ételt adó iskolának, hogy ilyen körülmények között tölthettünk el egy kellemes hetet, mindenki nagyon jól érezte magát.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen a székely és magyar himnusz után Unger Tamás adta át a serlegeket, okleveleket, érmeket. Az alpolgármester úgy fogalmazott, a bajnokság minden évben különleges a város számára, mert ezen keresztül meg tudják mutatni, hogy a magyarokat mi minden köti össze.
- Nemcsak a nyelvünk, a kultúránk, a himnuszunk köt össze bennünket, hanem a labdarúgás szeretete. Azt hiszem azok, akik ma ide eljöttek – helyezésüktől függetlenül – mind győztesnek érezhetik magukat, hiszen hozzátettek a magyar labdarúgó kultúrához. Azt gondolom, hogy mostanra a köztünk lévő korábbi határok megszűntek, ezekben a napokban pedig ismét kimondottan úgy érezzük, hogy az a Magyarország, amit ismerünk, újra egybe tartozik és Felvidékről, Délvidékről, Erdélyből és Székelyföldről egyaránt magyar futballistákat üdvözölhettünk a városban és várjuk vissza Önöket jövőre is.

Végeredmény:
1. Dunaszerdahely
2. Csóka
3. Kovászna
4. Barót

A tornagyőztes csapatból ketten is egyéni díjjal gazdagodtak, a legjobb kapus címét Halász Dominik érdemelte ki, a gólkirály hét találattal Bujka Nikolasz lett. A legjobb játékosnak a csókai Radulovics Ratkot látták.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!