Megyei listát állíthat az LMP


2010-03-17 20:54:52  | cikk:  | 


Az Országos Választási Iroda hivatalos honlapja (valasztas.hu) szerint Veszprém megyében a Lehet Más a Politika három jelöltje adta le a jelöltté váláshoz szükséges mennyiségű ajánlószelvényt s vár az illetékes helyi választási bizottság döntésére. A három jelölt közül Halmay Zsuzsa Réka az ajkai, Vancsek Ferenc a várpalotai, míg Hites Viktor az egyik veszprémi választókerületben vette sikeresen a szavazócédulára való kerüléshez szükséges akadályt, az ajánlószelvény-gyűjtést. Veszprém megyében az a szervezet, amelyik két egyéni választókerületben jelölttel rendelkezik, jogosult arra, hogy megyei listát állítson. A közvéleménykutatások szerint az LMP - a Veszprém megyeihez hasonló sikeres listaálítások esetén - reménykedhet abban, hogy átlépi a Parlamentbe kerüléshez szükséges 5 százalékos szavazati arányt.
A megyeilista-állítás ugyanakkor leküzdhetetlen akadályt jelent egyelőre az MDF-nek: továbbra is csak az egykori SZDSZ-es ajkai polgármester, az ajkai önkormányzat Fidesz-frakciójából a közelmúltban a szocialistákkal való együttműködése matt kizárt Marton József az egyetlen hivatalos jelölt. Az MDF-nek, akár a többi jelölő szervezetnek, március 19-én 16 óráig van lehetősége a szükséges mennyiségű ajánlószelvény összegyűjtésére.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!