A lakók türelmét, megértését kérik az épülő távvezeték munkálatai miatt


2015-06-25 10:56:01  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A lakók türelmét, megértését kérik az épülő távvezeték munkálatai miatt főképe
Forgalomkorlátozás várható a Mézeskalács és az Erkel Ferenc utcában az öt Marcal-menti település ivóvízminőségének javítására készülő távvezeték építéses miatt, a munkálatok augusztus 20-ig eltartanak – tájékoztatták a sajtót a beruházás megvalósítói. A kivitelezést végző cég és a Pápai Vízmű Zrt. az építési munkák ideje alatt a környéken lakók türelmét, megértését kéri.
Mint ismert: Kemeneshőgyész, Magyargencs, Marcalgergelyi, Szergény és Vinár községek 2011-ben társulási szerződést kötöttek, hogy az előírásoknak nem megfelelő ivóvizük helyett jó minőségű vízzel tudják ellátni lakosságukat. Egy sikeres uniós pályázatnak, illetve az azon elnyert több mint 560 millió forintnak köszönhetően épül a mintegy 28 kilométer hosszú, Pápa belterületén is áthaladó távvezeték, mely a tapolcafői vizet elvezeti az említett Marcal-menti falvakba.
Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett, a beruházás előkészítése már 8 évvel ezelőtt elkezdődött, a kivitelezés pedig tavaly ősszel vette kezdetét. – A nehezebb szakasz most jön, ugyanis eddig a települések között épült a vezeték, ahol a munkálatok senkit nem zavartak. A városi szakasz megvalósítását közművek és az útburkolat nehezíti, ráadásul érthetően kellemetlenséget jelent a lakóknak. Terveink szerint a munkák másfél hónap alatt befejeződnek. A Szövetkezet utcát körülbelül két hét múlva elhagyja a kivitelező, viszont az Erkel Ferenc utcai csomópontnak az építése hosszabb ideig tart majd. Itt sok olyan műszaki probléma előfordulhat, amit előre nem lehet látni, ezért elkerülhetetlen lesz a forgalomkorlátozás – fűzte hozzá. Lukács Endre megjegyezte, a beruházással együtt az itt lévő régi, cserére megérett vezetéket is kicserélik.
Vörös László, a kivitelező vállalat vezérigazgatója elmondta, a városon kívül jelenleg is épül a távvezeték, amiből a külterületi szakaszon körülbelül ezer méter hiányzik még. Pápa belterületén összesen mintegy 600 méter vezeték építése van vissza a Szövetkezet és a Mézeskalács utcában. – A munkavégzés a csapadékos időt kivéve folyamatos. Készülnek a vízbekötések és a gerincvezeték, illetve hamarosan a Celli út átfúrása is megtörténik. A Mézeskalács-Erkel Ferenc utcai csomópont építése nagymértékben érinti majd a forgalmat mindkét utcában. Részlegesen vagy teljesen le lesz zárva a Mézeskalács utca, amit zsákutca jelleggel lehet majd használni. Nagy volumenű földmunka lesz a Mézeskalács és az Erkel Ferenc utca kereszteződésében, mivel nemcsak a távvezeték lecsatlakozása, hanem a várost ellátó gerincvezeték bizonyos szakaszának a cseréje is megtörténik. Az Erkel Ferenc utcán részleges forgalomkorlátozásra lehet számítani, útszűkülettel – közölte Vörös László.
Tájékoztatása alapján a csomópont építése július közepe tájékán kezdődik, a munkálatok pedig egészen augusztus 20-ig eltartanak. Ezek befejezését követően a burkolatot ideiglenesen helyreállítják. A végleges burkolat-helyreállítás jövőre, a konszolidáció végeztével történik meg.

Képek:


Címkék: ivóvíz | távvezeték
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!