Lopás, gépkocsi feltörés, kifosztás – pápai rendőrök fogták el az utazó bűnözőt


2015-06-24 22:13:49  | cikk: HuHa  | 


Lopás, gépkocsi feltörés, kifosztás – pápai rendőrök fogták el az utazó bűnözőt főképe
Két héttel ezelőtt fogták el a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottai azt a férfit, aki alaposan gyanúsítható több lopással, egy gépkocsi feltörésével és egy pápai kempingvendég kifosztásával. A nem pápai illetőségű férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van. Az ügy részleteiről Nagy Ákos, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője tájékoztatta hírportálunkat.

Mint elmondta, június 6-án érkezett bejelentés a kapitányságra, hogy a Termál Kempingben ismeretlen tettes készpénzt lopott el az egyik dolgozó szekrényéből és egy lakókocsis vendéget is meglopott, miközben az aludt. A térfigyelő kamera felvételeinek elemzése segítségével a nyomozók beazonosították az elkövető személyét és a tettnél használt gépkocsit, majd június 10-én állampolgári jelzést követően a körzeti megbízottaknak sikerült megállítaniuk az autóval közlekedő gyanúsítottat, akit előállítottak a kapitányságra, ahol őrizetbe vették.
-A nyomozás során több bűncselekményt is sikerült felderítenünk, az ügy jelenlegi állása szerint a férfi alaposan gyanúsítható tízrendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével – tudtuk meg a bűnügyi osztály vezetőjétől. Az előzetes letartóztatásban lévő elkövető öt bűncselekményt Pápán, illetve a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén követett el, de „dolgozott” Bükfürdőn, Gyulafirátóton, Balatongyörökön is. Eddig egy rendbeli kifosztás bűntettét és kilenc rendbeli lopás bűncselekményét tudták a terhére róni, és ő gyanúsítható a június 10-én, Pápán elkövetett gépkocsi feltöréssel is.
-A középkorú elkövető nem pápai lakos, utazó bűnözőként tevékenykedett és volt már bűntetve – tette hozzá az őrnagy.

Nagy Ákos a sikeres felderítés kapcsán arra kérte a lakosságot, fokozottan figyeljenek értékeikre a nyaralás, pihenés idején is. Soha ne hagyják őrizetlenül táskáikat, értékeiket a strandon se és ne hagyjanak értékeket a parkoló gépjárművekben sem. A fürdőhelyek többségében, így a Várkertfürdőben is vannak értékmegőrző szekrények, érdemes ezeket használni, hiszen így megelőzhető, hogy valaki bűncselekmény  áldozatává váljon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!