Dunaszerdahely karnyújtásnyira a döntőtől


2015-06-24 15:20:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Dunaszerdahely karnyújtásnyira a döntőtől főképe
Az első játéknap két győztes alakulatának találkozója számított a leginkább várt mérkőzésnek a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntőjének második napján. Csóka és Dunaszerdahely is nyolc lőtt góllal zárta a keddi játéknapot, így az Acsády sportpályáján rendezett mérkőzésük minden bizonnyal a továbbjutásról is döntött. A rangadó előtt a tegnapi nap két vesztes csapata is pályára lépett, a kovásznaiak Barót ellen már az első játékrészben eldöntötték a három pont sorsát, ekkor ugyanis már 3-0-ra vezettek, végül 5-1-es erdélyi sikerrel ért véget a 80 perc. Ezt követően a két favorit is küzdőtérre lépett, és ahogy azt várni lehetett, hajtós, kifejezetten magas színvonalú párharcot láthattak a nézők. Minden volt ezen a találkozón, ami egy jó mérkőzésre jellemző, szép cselek, veszélyes támadások, nagy védések, feszült izgalom, kiállítás és egy mindent eldöntő gól. Az első játékrészben a küzdelem dominált, mindkét alakulat előtt adódott gólszerzési lehetőség, igaz ezek kimaradtak, gólnélküli állásnál vonultak pihenőre a felek. Fordulás után hamar változott az eredmény, néhány perccel a folytatás után egy szép támadás végén Zsigmond Kevin a hálóba talált, ám ezzel még nem volt vége a csókaiak pechsorozatának, ugyanis az 56. percben Velemirov Vanya megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni. A hajrában 10 emberrel is több alkalommal egyenlíthettek volna a vajdaságiak, ám Somogyi kapus a helyén volt, így Dunaszerdahely megőrizte minimális előnyét, és hatalmas lépést tett a döntőbe kerülésért.
- Úgy láttam mindkét alakulat fegyelmezetten, a taktikai utasításokat maximálisan betartva futballozott - nyilatkozta a lefújás után Zsákovics Tibor, a győztes alakulat edzője. A kínálkozó lehetőségek közül mi egyet belőttünk, az ellenfél nem, a kapusunk is jó napot fogott ki, ennek köszönhető a sikerünk. Bízom benne, hogy a holnapi 90 perc után a végső győzelmet is megünnepelhetjük. Mint minden évben, idén is nagyon jól érezzük magunkat Pápán, a szállás, az ételek, a programok mind-mind kifogástalanok, nagy örömünkre kedden a főzőversenyt is megnyertük, minden a lehető legjobban alakul.
Csóka 2014-ben nemcsak a pápai elődöntőt, hanem a fővárosi finálét is megnyerte, erre nagyon úgy tűnik, idén nem lesz esélyük, Csanádi István edző érthető módon kissé csalódott volt.
- Szerintem nagyon jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a Dunaszerdahelynek. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, nem sikerült a kapuba találnunk. A kiállítás után igyekeztünk változtatni, még jobban nyomás alá helyezni az ellenfél kapuját, de ez sem hozta meg a fordulatot.

Eredmények:

Kovászna – Barót 5-1 Gsz.: Farczási Csongor, Horváth Szilveszter, Bajkó Norbert, Bagoly Benjámin, Bogdan Olaru ill. Sebestyén Ervin

Dunaszerdahely – Csóka 1-0 Gsz.: Zsigmond Kevin

A délután folyamán a fiatalok a Hagyományok Hegyére látogattak el, este 20 órától a Magyarország szeretlek! vetélkedőn vesznek részt. A vetélkedések csütörtökön véget érnek, reggel nyolc órától a Csóka – Kovászna, 10 órától a Barót – Dunaszerdahely meccset játsszák, 12 órai kezdéssel pedig az ünnepélyes eredményhirdetést rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!