Magabiztos győzelem a kétkerekesek között


2015-06-23 14:33:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magabiztos győzelem a kétkerekesek között főképe
Felborultak, majd nyitott motorháztetővel gurultak le egy gyorsaságin, mégis eredményesen zárta a június 12-14-ei Székesfehérvár Rallyet Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs. A Renault Clio R3-as alakulatnak bőven volt része kalandban, de így is elsőként intették le őket az 5-ös kategória és a 2WD értékelésében. Klausz Kristóf úgy fogalmazott, egy különös versenyben volt részük, hiszen egyaránt autózhattak murván és aszfalton, szerencsére az autóval most sem volt gond.
- A szokásokhoz híven, maximálisan felkészítve kaptuk meg az autót a csapattól. A két terep közötti váltás, alkalmazkodás viszonylag könnyen ment annak ellenére, hogy a Renault futóműve nagyon sokat kapott a kemény murván, és a beállításaink sem voltak a legjobbak. Az első napon volt egy kisebb kalandunk egy visszafordítóval, ahol felborultunk az autóval, de a szurkolók segítségének köszönhetően vissza tudtuk állítani a kocsit a helyes irányba, és folytattuk az autózást. A vasárnapi szakaszok azonban különösebb történés nélkül zajlottak, a célunk csak a biztonságos célba érkezés volt. Ez sikerült is, hiszen egyaránt megnyertük az 5-ös kategóriát és a kétkerekesek értékelését.
Kecskeméti Balázs navigátor szerint a legfontosabb az volt, hogy nyerjenek, és ez sikerült is.
- Az első napunk érdekes volt, dr. Varga Attiláékkal végig nagy meccsben voltunk, ám miután felkapattunk a pálya belső ívén egy buckára és felborultunk a Renault-val, az a csata hamar eldőlt. Igaz, a nézők visszalöktek minket, de amint elindultunk, felnyílt a motorháztető, így kettes fokozatban tudtunk csak legurulni a szakaszról. Az összetett manőver miatt 46 másodpercet hagytunk benne abban a gyorsban. A második napot mégis a 2WD és az 5-ös kategória élén nyithattuk meg, mivel Vargáék aszfalton nem folytatták a versenyt. A borulásunk ellenére is olyan nagy előnyünk volt a többiekhez képest, hogy csak okosan autózva be kellett osztanunk az időnket. Azért egy kicsit izgultunk is, hiszen az autónak a végére minden baja lett, s reménykedtünk benne, hogy azért sikeresen be tudjuk majd kormányozni a célba. Így is lett: 3,5 perccel nyertük meg a kategóriaértékeléseket, abszolútban pedig a 16. helyen zártuk a Székesfehérvár Rallyet. Ennek az eredménynek köszönhetően pedig a pontverseny élén állunk és várjuk az OB folytatását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!