Ünnepélyes tanévzáró a Bartók zeneiskolában


2015-06-22 22:36:34  | cikk: pgya  | 


Ünnepélyes tanévzáró a Bartók zeneiskolában főképe
A Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola péntek délután tartotta évzáró ünnepségét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Az eseményen az iskola vezetősége két nyugdíjba vonuló pedagógusuknak is köszönetét fejezte ki.
Az évzárón Hetyei József igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket, s értékelte az elmúlt tanévet.

- A város szinte valamennyi iskolájával összedolgozunk. Nagy öröm nekünk, hogy a nem zenei tagozatos iskolákból is mennyire együttműködőek a kollégák, akik nagyban támogatják működésünket azzal, hogy tanulóikat elengedik a versenyekre, zenei rendezvényekre, és persze ugyanezen tanulók az anyaiskoláikban is tudják a nálunk szerzett tudást kamatoztatni. Az Erkel iskolát szeretném külön is kiemelni, talán ezzel nem sértek meg más intézményeket. A két iskola nem csak fizikailag áll közel egymáshoz – csak egy belső folyosó választ el egymástól -, de nagyon sok közös projektünk volt az idei tanévben is, melyben tanárok és gyerekek egyaránt részt vettek  - fejezte ki köszönetét Hetyei József az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola vezetőségének, továbbá kiemelte a Szent István Római Katolikus Általános Iskolával és a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskolával az egész éves gyümölcsöző együttműködést. Az igazgató szólt a fontosabb versenyekről, az iskolát fenntartó alapítványról, a főbb támogatókról. A lelkes szülők közül többet is a színpadra szólított, és jelképesen oklevéllel fejezte ki az iskola és diákjai háláját a támogatásukért.

Hetyei József beszélt az iskolában történt személyi változásokról is:
- Személyi változások lesznek a következő tanévtől: Horváthné Eisenbeck Ágota és Gergely Irén nyugdíjba vonulnak, Szabó Tamás pedig elmegy az iskolából. Az ő helyükre a pályáztatás folyamatban van. Szabó Tamás kollégámnak kívánok további sok sikert a pályáján és az életben, köszönöm eddigi munkáját, ötleteit. Kívánom, hogy kreativitását tudja kamatoztatni a jövőben is - tette hozzá az igazgató. A nyugdíjba vonuló kolléganőkről méltatást hallgathatott meg a közönség, az iskola vezetősége egy-egy csokor virággal köszönték meg a hosszú évtizedek munkáját.

A több mint egyórás évzárón jutalmazták a különböző versenyeken elért helyezetteket, a diákok, akiket színpadra szólított az igazgató neves versenyeken hirdették a pápai iskola jó hírnevét eredményes szerepléseikkel. Ők az oklevél mellett a zeneiskola logójával hímzett tolltartót, humoros zenetörténeti könyvet és a Pápa Járási Tankerület jóvoltából kottát kaptak ajándékba.
Idén, az iskolát működtető Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány díját, a Khell Zoltán díjat Bódai Ákos érdemelte ki, amelyet az alapítvány elnöke Falakiné Piltman Erika adott át a tehetséges kisdiáknak.

Hetyei József beszélt arról is, hogy 2013-ban Regisztrált Tehetségpontként vették nyilvántartásba az iskolát, a napokban pedig várják az akkreditációs bizottság döntését, amely ha pozitív lesz, akkor nem csak rangot jelent majd az intézménynek az őszi tanévkezdéstől, hanem sok plusz kötelezettséget is, amely egyaránt szolgálja majd a  diákok és tanárok érdekeit. A ünnepélyes tanévzáró a bizonyítványok kiosztásával ért véget.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!