Finom ételek és jó hangulat a Családi Iparos Napon


2015-06-22 10:30:38  | cikk: Babos Petra  | 


Finom ételek és jó hangulat a Családi Iparos Napon főképe
A Pápa és Térsége Ipartestület már több éve rendszeresen megszervezi nyáron tagjai számára a Családi Iparos Napot. A programnak az idei évben a székház udvara adott otthont szombaton délután.
Szabó Tibor elnök hírportálunk kérdésre elmondta, idén családias környezetben kívánták megszervezni a programot és szponzoraiknak köszönhetően sikerült az idén is egy kiváló programot összeállítani. Az elnöktől megtudtuk, az udvaron régebben állt egy fa, ami elöregedett, s kivágatták. Ennek helyére egy új, gyönyörű szalonna sütőt építettek egy iparostársuk segítségével.
- Örömmel mondhatom el, hogy idén is emelkedett a létszámunk, azonban az országban a korábbi 280 ipartestület közül már csak 170 működik. Remélem, mi még sokáig működhetünk, s segíthetjük az iparosokat.
A rendezvény elején egy perces néma felállással tisztelegtek iparos társuk, Varga Vincéné emléke előtt, aki nemrégiben hunyt el, majd szórakoztató programok várták az iparosokat és családtagjaikat, melyben fellépett a 3 Grácia, a zenét pedig Kovács László szolgáltatta. A családi napról nem hiányozhattak a finom ízek sem, a tagokat pörkölt, halászlé és cicege várta. A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester is, aki mint mondta, az ilyen alkalmak arra is jók, hogy ne csak a közgyűléseken tudják megbeszélni a tagok az igényeiket, ötleteiket, hanem kötetlenül tudjanak társalogni.
- Az ipartestületnek nincs könnyű dolga.  Az ipatestület tagsága olyan vállalkozókból áll, akinek a helyzete nagyon nehéznek nevezhető, azonban egy olyan gazdasági fejlődés indult el, aminek ők is nyertesei lehetnek. Nemrégiben fogadtuk el a városfejlesztési stratégiát, amiben kimondottan erre a körre gondoltunk. Az egyik téma, a pályázati fejlesztések kihasználására, amiben szeretnénk segíteni a vállalkozásoknak.  A másik pedig a munkaerő helyzete, hiszen fontos, hogy a vállalkozások megtalálják a szakképzett munkaerőt. Ezekben igyekszünk segíteni. Jövőre a Pápa és Térsége Ipartestület 130 éves lesz, s ezt nagyszabású rendezvénnyel szeretnék majd megünnepelni – tudtuk meg Szabó Tibortól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!