Közös jógázás a Várkertben


2015-06-21 19:38:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közös jógázás a Várkertben főképe
Kevesebb, mint három hónap alatt megvalósult Narendra Modi, India miniszterelnökének vágya, aki azt szerette volna, hogy a jógának is legyen világnapja. Modi gondolatai szerint: „A jóga, a gondolat és a cselekvés, az önkorlátozás és a kiteljesedés, a test és a lélek egységét, a természet és az ember közti szimbiózist fejezi ki". Az elmúlt év december 11-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése végül helyt adott az indiai kormány kezdeményezésének, így június 21-ét a Jóga Világnapjának nyilvánította. Ennek jegyében nemcsak szerte a világban, hanem Magyarországon, sőt Pápán is nagyszabású megmozdulást szerveztek, városunkban a Shiva Jógasziget szervezésében vártak minden korosztályt a Várkertbe. Az egész napos programsorozat keretében nyílt napot tartottak, ahol különböző stílusokban, időpontokban bárki jógázhatott. Szelle Viktória oktatótól megtudtuk, nagyon jól sikerült a nap, mely során többek között ovi-, suli-, tinijóga, gerincjóga, baba-mama jóga is szerepelt a programban, a világnapi rendezvény egy közös koreográfiával zárult, mellyel a körülbelül 30 fős csoport a lelki békét, és az egészséget ünnepelte.
- Reggel kilenc órától különböző jógatípusokat lehetett ingyenesen kipróbálni, egész széles palettát képviselünk jógastílusokban, ami azért is fontos, hogy az érdeklődők megtalálják a hozzájuk legközelebb álló stílust. A nap végén közösen, egy előre megtanult koreográfiára közösen jógázunk, bízunk benne, hogy sokan csatlakoznak hozzánk. Pápán 2008-ban alapítottam meg a Shiva Jógaszigetet, akkor mindössze öten voltunk, mostanra összeállt egy erős mag, akikhez hétről-hétre csatlakoznak új tagok, így elmondhatom, hogy a város méretéhez képest komoly csapat alakult ki.
A terveknek megfelelően 17 óra után az országos kezdeményezéshez hasonlóan Pápán is megkezdődött a közös jógázás, aminek biztosan jövőre is lesz folytatása.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!