Ünnepélyes tankerületi évzáró a Weöres-iskolában - (Újabb fotókkal frissítve az iskolák tanévzáró ünnepségeiről)


2015-06-22 20:07:50  | cikk: pgya  | 


Ünnepélyes tankerületi évzáró a Weöres-iskolában - (Újabb fotókkal frissítve az iskolák tanévzáró ünnepségeiről) főképe
A járási tanévzáró ünnepség keretében ballagtak el ma délután a Weöres Sándor Általános Iskola nyolcadikos végzősei, illetve a tanintézmény évzárójára is az ünnepség keretén belül került sor.

Az ünnepség a nyolcadikosok bevonulásával kezdődött, majd Gombás Martin és Nagy Petra hetedik osztályos tanulók búcsúztatták a ballagó diáktársaikat. Verset Krivácsy Eszter szavalt a szülőkkel, rokonsággal megtelt iskolaudvaron, utána Major Vivien a nyolcadikosok nevében búcsúzott az iskolától. A beszédek és szavalatok között az iskola énekkara adott elő a tanévzáró ünnepséghez illő dalokat.

Az énekkar előadása után Horváth Attila igazgató átvette a nyolcadikos diákoktól az iskolához való tartozás jelképét, a lakatokat, közben a diákok egy-egy luftballont eresztettek az égbolt felé. A ballagási ünnepség ezzel véget ért. A tanévzáró ünnepi beszédét Egyházi Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Pápai Tankerületének igazgatója tartotta.

- Minden ilyen esemény egy korszak lezárása, mérföldkő az intézmény, a tanulók életében. És nekünk – fenntartónak is, hiszen számot kell vetni az elvégzett munkáról, le kell vonni belőle a konzekvenciákat ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, tovább tudjunk építkezni. Célunk továbbra is az, hogy a járásba tartozó valamennyi köznevelési intézményben kiegyenlített és egységesen magas oktatási-nevelési színvonalat tudjunk garantálni – szólt a diákokhoz és a szülőkhöz a tankerület igazgatója.

Egyházi Andrea szólt az iskolatejprogramról és az iskolagyümölcs-programról: az elsőtől a hatodik évfolyamosokig ingyen biztosított volt minden napra tej vagy gyümölcs.
- Az általános iskoláinkban felmenő rendszerben kormányzati támogatással minden magyar iskolás ingyen kapja a tankönyvet, amelyhez társulva elindult a tananyagfejlesztés is. Tankerületünk idén áprilisban valamennyi intézményének megvásárolta az első magyar digitális tudásbázis tananyagot, hozzájárulva az infokommunikációs eszközök szélesebb körű alkalmazhatóságához – sorolta a tankerület-igazgató a diákoknak és szülőknek szóló könnyebbségeket.

A tankerület-vezető a szülőkkel kialakított kiváló együttműködésről is beszélt. Enélkül nem valósulhattak volna meg azok a sikeres pályázatok, melyek a kistérségben számos diák számára kínáltak különböző lehetőségeket, így például az Útravaló Macika program, a Határtalanul-projekt,  vagy az Innovatív Iskolák című TÁMOP pályázat, melyek a kistérség és Pápa egyes oktatási intézményeiben valósultak meg.

A tankerületben közel 4 200 diák tanulmányait biztosították, megközelítőleg 471 pedagógussal, 44 nevelési és oktatási munkát segítő munkatárssal, 71 technikai dolgozóval, valamint 17 közfoglalkoztatott munkavállalóval. A első osztályt 458 kisdiák kezdte meg, a nyolcadik osztályokból pedig 389 tanuló ballagott el. Az elsősök száma tehát több mint egy osztálynyi létszámmal meghaladta az általános iskolát elhagyókét. A két gimnáziumban összesen 164 ballagó, érettségiző diák volt. Egyházi Andrea kiemelte, a tankerület tanulmányi átlaga 3,67, míg a két gimnázium vonatkozásában 3,96. A kitűnő tanulók száma 420, azaz minden tizedik tanuló ért el kitűnő eredményt. Jeles tanulmányi eredményt 406 tanuló ért el. Mind a kitűnő, mind a jeles tanulók száma szintén növekedő tendenciát mutat az előző tanévhez képest. Alapvető céljainkat elértük, kitűzött feladatainkat teljesítettük – húzta alá a tankerület-igazgató.

A tankerületi-igazgató beszéde után Horváth Attila, a Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója szólt a diákokhoz. Huszonegy éve igazgató, tisztségéről leköszönt. A szülők nevében Szabóné Gál Viktória, a Szülői Közösség Választmányának elnöke, valamint Szabó Izabella és Plegányi Sarolta köszönték meg Horváth Attila több mint két évtizedes igazgatói tevékenységét. A tanévzáró ünnepség a jutalomkönyvek kiosztásával ért véget, szeptember 1-jén újra nyitja kapuit az iskola, várja régi és új diákjait.

Fotógaléria ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!