Szombat este ismét Múzeumok Éjszakája


2015-06-18 20:56:21  | cikk: Babos Petra  | 


Szombat este ismét Múzeumok Éjszakája főképe
Három helyszínen, a Kékfestő Múzeumban, az Esterházy-kastélyban és a Pápai Református Gyűjteményekben várják az érdeklődőket június 20-án, szombaton 18 és 24 óra között a Múzeumok Éjszakáján, hiszen a város idén is csatlakozott az országos rendezvényhez.
 
A Kékfestő Múzeum számos színes programmal várja a látogatókat. Az óránkénti rendhagyó tárlatvezetést ezúttal a kékfestő találkozóra érkező mesterek vezetik, fél óránként pedig hagyományos tárlatvezetésre invitálják az érdeklődőket. 19 órától a Vándorvitéz című mesejátékot tekinthetik meg kicsik és nagyok egyaránt, 20 órától pedig a Hanság Big Band koncertjét hallgathatja a zenebarát közönség. A szervezők ezúttal sem feledkeztek meg a gyerekekről, ők az udvaron kézműveskedhetnek és kipróbálhatják a fazekas mesterséget, valamint a papírvesszőfonást is. Az Esterházy-kastély már 14 órától 50 százalékos kedvezményt ad a kastély programjaira, így megtekinthetők az állandó kiállítások és bárki beöltözhet egy szép emlék erejéig korhű, barokk ruhába, melyről fotó is készül. 18 órától barokk legyezőt és tiarát készíthetnek az ügyes kezűek, de mézeskalácsot és bonbont is készül az este során. 19 órától a Vörös szalonban a JMSZK Kamarazenekarának koncertjét hallgathatja meg a közönség, 21 órától pedig a Nádor teremben a Veszprémi Petőfi Színház színművészeinek és meghívott vendégművészeinek előadására várják az érdeklődőket. A kézműves műhely foglalkozásaira, a JMSZK Kamrazenekar koncertjére, a színi előadásra korlátozott számban tudják fogadni a vendégeket, ezért az előzetes regisztráció szükséges, amelyet a kastély Facebook oldalán és esterhazykastely@papa.hu email címen fogadnak
.
A Pápai Református Gyűjtemények is készül a Múzeumok Éjszakájára. Hímezzük át az éjszakát címmel úrihímzést sajátíthatnak el a látogatók Cs. Tóth Hajnalka, a népművészet hímzőmesterének közreműködésével. Emellett kiállítás és tárlatvezetés vár minden érdeklődőt 18 és 24 óra között.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!