Defibrillátor készüléket helyeztek üzembe egy pápai cégnél


2015-06-17 20:53:33  | cikk: Babos Petra  | 


Defibrillátor készüléket helyeztek üzembe egy pápai cégnél főképe
A Cargill Takarmány Zrt. defibrillátor készüléket vásárolt, melyet ma helyeztek üzembe a pápai cég telephelyén. Az átadó ceremónián részt vett Unger Tamás alpolgármester, Venczel Csaba önkormányzati képviselő, dr. Spreitzer Szabolcs üzemorvos, dr. Schweighoffer Zita, az Egészségügyi Alapellátási Intézet megbízott igazgatója, Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetője és az üzem környékén lévő cégek képviselői.

Schlechtné Kósi Ildikó üzemvezető köszöntőjében hangsúlyozta, az összes Cargill üzemben és munkahelyen nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a dolgozóik biztonságára, ezért a mai esemény különösen fontos számukra. Elsődleges célkitűzésük, hogy dolgozóik biztonságban, épen és egészségben érjenek haza családjukhoz. Folyamatos munkavédelmi tréningeken oktatják őket, kockázatelemzéseket végeznek a munkahelyekre és munkafolyamatokra vonatkozóan, hogy a lehető leghatékonyabban meg tudják előzni és el tudják kerülni a baleseteket.
- A pápai Cargill tulajdonú üzemben 19 fővel dolgozunk, fő tevékenységünk a takarmánygyártás. A céget William Wallace Cargill hozta létre 1865-ben. Idén ünnepeljük cégünk alapításának 150. évfordulóját, ami fontos mérföldkő. A munkavédelmi eszközökön túlmenően fontosnak tartja cégünk, hogy a most üzembe helyezett defibrillátorral is megerősítse elkötelezettségét a dolgozói segítségnyújtás és biztonság mellett - mondta Schlechtné Kósi Ildikó.
Az ünnepségen a Társadalmi Felelősségvállalási Programjuknak köszönhetően az ez évi támogatásukat a Batthyány Lajos Mezőgazdasági Élelmiszeripari Szakközépiskola és Kollégiumnak adták át, melyet Gál Imre igazgatóhelyettes vett át. Az intézményt 200.000 Ft-tal támogatták.

Dr. Speitzer Szabolcs a készülék kapcsán elmondta, Magyarországon a hirtelen szívhalál a vezető halálozási ok. A keringésmegállások döntő hányadát hirtelen szívhalál okozza, emellett a légzés zavara csupán az esetek kis százalékában fordul elő. A kamrafibráció az egyik leggyakoribb ok, aminek hatásos kezelési módja a defibrillálás, mely során áramot vezetnek keresztül a szíven.
Varga Erika a készülék működését mutatta be, hangsúlyozva, hogy nem elegendő a gép utasításait betartva újraéleszteni, fontos, hogy olyan személy kezelje a defibrillátort, aki oktatásban is részült. A gép jól érthetően, hangosan, magyarul mondja, hogy mit kell tenni.

A cég a mai napon hat dolgozóját oktatta ki a készülők használatáról, de a jövőben tervezik az összes munkatárs és a biztonsági őrök oktatását is. A tanfolyam célja, hogy a résztvevők egy hirtelen fellépő egészségkárosodás bekövetkezése esetén a vészhelyzetet megfelelően azonosítva képesek legyenek határozott, a környezet számára megnyugtató magatartást tanúsítva szakszerű elsődleges ellátásra.

A defibrillátor a Külső-Győri úti Cargill Takarmány Zrt.-nél helyezték el, s bárki hozzáférhet, akinek szüksége van rá a kiképzett dolgozóik vagy a mentősök segítségével.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!