Határtalanul: A Felvidéken jártak a Weöres-iskolások


2015-06-17 08:20:05  | cikk: Babos Petra  | 


Határtalanul: A Felvidéken jártak a Weöres-iskolások főképe
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul elnevezésű pályázat keretében a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola 34 hetedikese és 4 kísérőtanára június elején öt napot tölthetett a Felvidéken. A Határtalanul program célja a diákokban a nemzeti összetartozás érzésének tudatosítása, erősítése, a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése.

A kirándulás során jártak Selmecbányán, Szklabonyán, Besztercebányán, Késmárkon, Ólublón, Lőcsén, Poprádon, Rozsnyón, a Csorba-tónál, Tátralomnicon. A programot a városnézés mellett felejthetetlen túrák színesítették. Gőgös Zoltánné szervező hírportálunknak elmondta, minden este megbeszélték az aznap történteket, s szerveztek irodalmi vetélkedőt Mikszáth Kálmán munkásságáról, a felvidéki írókról, költőkről, felolvasták a kiselőadásokat, amelyeket a diákok írtak.
- A pályázat célja az is volt, hogy egy intézménnyel felvegyük a kapcsolatot. Mi a rimaszombati Tompa Mihály Gimnáziumot választottuk. Sok közös programot szerveztünk, s együtt ünnepeltük meg a Nemzeti Összetartozás Napját.

A résztvevő diákok szerint nagyon jól sikerült az ötnapos út, sok szépet láttak, s megismerkedtek a felvidéki kultúrával, emberekkel. Az élménydús programról témanapon számoltak be a tanulók, mely színesen és változatosan telt, voltak feladatok, puzzle, képfelismerés, totó és táncház is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!