Színvonalas mezőny az asztalitenisz emlékversenyen


2015-06-16 11:42:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Színvonalas mezőny az asztalitenisz emlékversenyen főképe
A Miniolimpia ifjúsági mezőnye után rangos felnőtt asztalitenisz versenynek is otthont adott szombaton a Tarczy Lajos Általános Iskola tornaterme. A Bánhidi Márk emlékére megrendezett emlékversenyre megyei élvonalbeli játékosok is elfogadták a meghívást, több jelenlegi és volt NB III-as játékos is versenyzett a 13 fős férfi mezőnyben. A gyengébbik nemnél három induló volt, a délelőtt versenyző ifjúságiak az ebédszünet után egy kivétellel már csak nézőként csatlakoztak, köztük az ifi kategóriában országosan is a legjobb 10-be tartozó veszprémi, de néhány éve az erősebb Kecskeméthez igazolt Kramarics Gergő, aki a felnőtt mezőnyben is esélyes lehetett volna a győzelemre is. Miután az ifjúsági kategóriák megnyitóján egy perc néma csenddel emlékeztek meg Bánhidi Márkról, a kisteremben Márk édesapja, dr. Bánhidi Miklós által készített emlékkiállítást is meg lehetett tekinteni egész nap. Édesapaként és a BAMAFO Alapítvány (Bánhidi Márk Foundation) képviseletében is köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Áldozó Tamás polgármester is szólt néhány szót az egybegyűltekhez. Megemlékezésén úgy fogalmazott, mérhetetlen módon tudja becsülni azokat a sportolókat, akik minden héten eljárnak edzésekre és versenyekre, és tudnak örülni annak, ha nyernek, de emelt fővel fel tudják dolgozni azt is, ha veszítenek.
– Van szerencsém ismerni azt a nagy asztalitenisz családot, mely az ország különböző pontjain szokott találkozni és versenyezni egymással, ezért tudom, mennyi energia és mekkora lemondás van abban, hogy önök ilyen magas szinten művelhessék ezt a sportágat. Azt szeretnénk, hogy Pápán – több sportághoz hasonlóan – az eddiginél jobb körülmények között folyjon az asztalitenisz-élet, ezen dolgozunk közösen az alakulóban lévő új klubbal, a Pápa és Környéke Asztaliteniszezői Sportegyesülettel.
A versenyre két NB I-es játékerejű vendég is eljött dr. Bánhidi Miklós meghívására, dr. Ács Pongrác és dr. Laczkó Tamás, akik egyetemi és tanári kapcsolataik említése után nemcsak bemutatót tartottak, hanem a verseny résztvevői közül is bárki csatlakozhatott hozzájuk bemelegíteni. Dr. Bánhidi Miklós az összegyűlt mezőny kapcsán úgy fogalmazott, méltó folytatása az előző decemberi, ifjúsági és junior kategóriás előversenynek.
– Márk a felnőttek között is megállta a helyét, és nagyon tisztelte a nála jóval idősebb játékosokat, ezért is gondoltuk, hogy az utánpótlás torna után ezúttal a felnőttek részére is megrendezzük a versenyt. Volt is erre igény, hiszen a tragédia után többen megkerestek, hogy amennyiben lesz lehetőség, szeretnének részt venni az emlékversenyen. Azt gondolom, hogy az általa képviselt értékeket, barátságokat tovább kell vinni, a Bánhidi Márk Foundation szervezeten keresztül szeretnénk a gyerekeket különféle módon támogatni, gondolok itt tehetséggondozásra, nemzetközi utaztatásra, iskoláztatásra. Szülőként azért voltunk felelősek, hogy felneveljük, most viszont az emlékének megőrzéséért.
Dr. Bánhidi Miklós hozzátette, természetesen jövőre is meg fogják szervezni az eseményt, mely a tervek szerint nemzetközi lesz, ígéretet kapott rá, hogy Kínából is érkezik résztvevő. A játékosok bíznak benne, hogy időben elérhető lesz majd a versenykiírás.
Az eredményeket illetően a nőknél a magyargencsi Bálint Brigitta nyert, aki a volt NB I-es magyargencsi csapat után pár éve a Győri Elektromos VSK játékosa. A férfiaknál a dákai Ujvári István sikerével Pápa környéki győzelem született, meglepetésre „házi-döntőben”, miután a bakonyjákói Nyőgér József is megnyerte a kislődi Penk Zoltán elleni elődöntőjét, aki a Balatonalmádi AK NB III-as csapatában 40 százalék fölött teljesít, így a Pápa környékiek junior versenyzője igazi bravúrt hajtott végre.

A Bánhidi Márk Emlékverseny végeredménye:

Nők:
1. Bálint Brigitta (Magyargencs ill. Győri Elektromos VSK)
2. Szöllősy Anita (VRSE)
3. Janku Flóra (VRSE)

Férfiak:
1. Ujvári István (Dáka ill. Pápa és Környéke ASE)
2. Nyőgér József (Bakonyjákó, Jákó-Klub Egyesület)
3-4. Sebestyén Róbert (Balatonalmádi AK) és Penk Zoltán (Kislőd ill. Balatonalmádi AK)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!