Emlékidéző: Müller Anita


2015-06-15 18:17:12  | cikk: HuHa  | 


Emlékidéző: Müller Anita főképe
A Pápai Játékfesztivál rendezvényei között minden évben találhattak az érdeklődők folklórműsorokat, hagyományőrzéshez kapcsolódó programokat, s ezek keretében mindig ott volt műsorával a JMSZK Vadvirág néptáncegyüttes is. Nem volt ez másként idén sem, már a fesztivál nyitónapján színpadra léptek a felnőtt táncosok és a Tánc-Lánc apróságai.

A néptáncos csoportok egyik vezetőjét, Müller Anitát kértük arra, hogy idézze fel korai játékfesztiválos emlékeit.
-Az első NEJ életem egyik legmeghatározóbb eseményéhez kapcsolódik, hiszen akkor született nagyobbik lányom, Müller Sára. Hatnapos volt, amikor hazaengedtek bennünket a kórházból és az első dolgom volt, hogy kitoltam a laktanyába és részt vettünk az első fesztiválon. Nagyon izgultam, rutintalan kismamaként féltem, hogy reagálja le, de Sára végigaludta az egész programot míg dübörgött a zene, amikor pedig csend lett, felébredt és elkezdett sírni. Sárával egyébként azóta is minden Játékfesztiválon ott voltunk.

Müller Anita számára a fellépések miatt inkább munkának számít a fesztivál, de minden évben nagy örömmel vesz részt a programon.
-Ahogy elkezd játszani a zenekar és beállnak a táncosok, egy szívóerő kezd el működni és egyre nagyobb lesz az érdeklődők tömege. Azt gondolom, hogy jól van ez így, hiszen egy játékfesztiválnak része kell, hogy legyen a népi kultúra, és örömmel tapasztalom, hogy a játékok minősége is tükrözi ezt a színvonalat, van a rendezvénynek egy hagyományokra épülő része a kezdetektől fogva, ami a népi játékokkal és egyéb programelemekkel egyre inkább erősödött az elmúlt években.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!