A játékban is partner a rendőrség


2015-06-15 10:13:47  | cikk: HuHa  | 


A játékban is partner a rendőrség főképe
A Játékfesztivál várkerti Játékvárosában találkozhattak a fesztiválozók a Pápai Rendőrkapitányság sátrával, ahol szórakoztató formában sajátíthattak el fontos tudnivalókat a közlekedésbiztonságról és bűnmegelőzésről. A pápai rendőrség tavaly vett részt először a rendezvényen ilyen formában és az akkori nagy érdeklődés arra ösztönözte a kapitányságot, hogy idén is ott legyenek a főként kisgyermekes családokat vonzó programon.

Így aztán a hétvégén is jelen voltak KRESZ és bűnmegelőzési totóikkal, részegszemüvegeikkel, kirakóikkal, sőt bővítették is a programot. Császárné Elek Veronika alezredes vasárnap volt szolgálatban a várkerti kavalkádban. Mint mondta, elsősorban a gyermekeket akarták megszólítani, közlekedési témájú színezőt, memóriakártyát, KRESZ táblákat ábrázoló, kiszínezhető hűtőmágnest és közlekedési totót hoztak a rendezvényre, de KRESZ teszttel a felnőtteknek is készültek, hiszen kerékpáros, motoros és személygépkocsi kategóriából is vannak feladatlapjaik.
-Mindezek mellett elhoztuk a csapatszolgálati eszközöket, golyóálló mellényt, pajzsot, sisakot, gumibotot, sőt gázálarcot is, amit felpróbálhatnak, kezükbe vehetnek a gyerekek és felnőttek egyaránt – sorolta az érdekességeket a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Az igazi újdonság egy gyakorlati játék volt, hiszen ezúttal egy gokartot is hoztak a Játékvárosba, mellyel az úgynevezett részegszemüvegben kellett végigvezetni a Zenepavilonnál kialakított ügyességi pályán.
Császárné Elek Veronika arról tájékoztatott, ezúttal is nagy volt az érdeklődés, szombaton alig győzték a tesztek javítását és az ajándékosztást, hiszen minden játékban résztvevőt jutalmaztak valamilyen aprósággal, főként láthatósági kiegészítőkkel.

Téglás Imre családjával vasárnap délután kereste fel a várkerti játékbirodalmat, itt bukkantak rá a rendőrségi programra.  Kíváncsian nézegették a különböző eszközöket, kicsi lányuk fel is próbálta a csapatszolgálati eszközöket, a nagyobbik leány pedig KRESZ totót töltött ki. A családfő szerint jó ötlet a kapitányság részvétele az ilyen szórakoztató rendezvényen, hiszen így játékos formában ismerkedhetnek meg a fiatalok a helyes közlekedés szabályaival és a rendőrség munkájával.

-Furcsa és nehéz – így összegezte a részegszemüveges gokart vezetést Polgárdi Zsolt - mindenből többet láttam és nem tudtam mi a valóság.
A fiatalember úgy véli, ez a játék nagyon jól megmutatja, miért veszélyes az ittas vezetés.

-Ezzel a rendezvénnyel a gyermekeken keresztül a felnőtteket is meg tudjuk szólítani, és ez fontos számunkra, hiszen a közlekedési ismeretek megerősítésén túl bűnmegelőzési tanácsokat is adunk az érdeklődőknek például arról, hogy a nyaralás idején miként tudják megvédeni értékeiket és üresen hagyott otthonaikat – fogalmazott az alezredes, hozzátéve, több fiatal a rendőri pálya után is érdeklődött. Nekik a különböző szakterületekről beszéltek a rendőrök és arról, hogy miként lehet elindulni a rendőri hivatás útján.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!