Három remek zenekar a Játékfesztivál nagyszínpadán


2015-06-14 20:56:23  | cikk: HuHa  | 


Három remek zenekar a Játékfesztivál nagyszínpadán főképe
A pénteki ütős kezdés után szombaton a hazai könnyűzenei élet három kiválósága hívta a belvárosba a szórakozni vágyókat, a Játékfesztivál nagyszínpadán előbb a Heaven Street Seven, majd a The Carbonfools, késő este pedig a Kiscsillag zenekar játszotta el legnépszerűbb dalait a Fő téren összegyűlt népes közönségnek.

A magyar alternatív zene egyik jeles képviselője, a felbomlóban lévő HS7 utolsó koncertjeinek egyikét adta Pápán. A lemenő nap fényében tartott koncertjükön legismertebb és legkedveltebb dalaikból adtak át egy csokorra valót a közönségnek, a hangulat pedig olyan jó volt, mintha 20 év után nem is búcsúzni készülnének egymástól a tagok. A zenekar frontemberét, Szűcs Krisztiánt emlékidézésre kértük két évtizedes múltjukról.
-Ezernyi különleges élményt nyújtó koncertről van emlékem, ami nem jut eszembe, de tudom, hogy ott vannak belül. Amikor az R.E.M. zenekar előtt léptünk fel a Kisstadionban, az nagyon emlékezetes volt, vagy a hajdúböszörményi Kotta Fesztivál, ahol mindig nagyon jó bulik voltak. De a mai nap is biztosan emlékezetes lesz, hiszen először és utoljára játszunk Pápán.
Szűcs Krisztián a zenekar feloszlásáról úgy fogalmazott, minden zenekar életében eljön az a pont, hogy megbomlik az a valami, ami a mozgatórugója volt a zenét kreáló társaságnak, megbicsaklik az a működés, amivel klasszikus korszakában jól ment a zenekarnak.
-Néhány éve már éreztük ezt és én csak úgy szeretek dolgozni, ha magam számára száz százalékosan kreatívan és előre mutatóan megy a munka. Ez most már bennünk nincs meg. A koncertek most itt a végén is nagyon jók, ilyen szempontból nagyon működőképes a dolog, de eljutottunk arra a pontra, hogy abbahagyjuk.
S hogy hogyan tovább? Krisztián erre még nem tudott pontos választ adni, zenei elfoglaltsága nagyon sok van a HS7 nélkül is, valami saját dologba szeretne kezdeni, amihez rengeteg ötlete van, de hogy mikor és milyen formában valósul meg ez, még számára is kérdés.

A tegnap esti koncerten mindenesetre ebből a „valami véget ér” hangulatból még semmi nem szűrődött át, a csapat együtt volt, a dalok remekül szóltak, a közönség első soraiban pedig együtt énekelték az ismert slágereket a zenekarral.
Az angol nyelvű dalairól ismert és Európában is szerencsét próbáló The Carbonfools zenekar ifjú tagjai ugyancsak nagy népszerűségnek örvendtek a pápai közönség soraiban. A rock, blues, a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelegét játszó együttes remek dalokkal fokozta az este hangulatát. Egykor modellként dolgozó énekesük, Fehér Balázs a pápai Fő téren is megdobogtatta a lányszíveket, a fiúkat pedig a különleges hangzásvilág ragadta magával. A hazai zeneipar egyik legtöbbet koncertező együttesének tagjai arról meséltek, külföldi útjaik során Németországban, Angliában és Skóciában is jártak, közönségük jobbára az ott élő magyarokból állt, akik hozták magukkal a helyi fiatalokat is. Az idén is terveznek külföldi koncertet, bár mint mondták, menedzsment nélkül nehéz boldogulni a határokon túl. Dalaikat közösen készítik, egy-egy dallamötlet megszületése után hosszan emésztgetik, formálják, míg kész dal lesz belőle. Ezekből hozták el Pápára a legsikeresebb nótákat.

A Játékfesztivál szombat éjszakáját a Kiscsillag zenekar ragyogta be a Fő téren. Lovasi András és csapata olyan jól ismert nótákkal állt fel a színpadra, mint a Fishing on Orfű, A pénz miatt,a Kockacukor és persze a Ha én lennék című remekmű. Az egyre népesebb közönség első soraiban már lelkes csápolók is voltak, egyre többen táncra is perdültek a színpad előtt tömörülők közül, Lovasi András pedig megszokott stílusában hozzá-hozzáfűzött néhány megjegyzést a dalokhoz és az sem tántorította el az ütős finálétól, hogy gitárja az utolsó del előtt felmondta a szolgálatot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!