Erő, lendület, szépség – birkózó bemutató


2015-06-14 16:39:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Erő, lendület, szépség – birkózó bemutató főképe
Többéves kihagyás után a Játékfesztiválon tért vissza a pápai sportpalettára a birkózás. Városunkban ugyanis hamarosan a Ronin HSE közreműködésével éled újjá a sportág, melynek sok évvel ezelőtt komoly hagyományai és figyelemre méltó eredményei voltak városunkban. A Várkertben az alakuló szakosztály a Győri Birkózó SE segítségével bontogatta szárnyait, a győriek bemutatót tartottak, és az érdeklődőket a szőnyegre invitálták. Piller Balázs, a Húsos Kinizsi birkózó szakosztályának vezetője elmondta, alulról kívánnak építkezni, szeptembertől szeretnék beindítani a kifejezetten az utánpótlást megcélzó edzéseket, melyhez 5 és 14 éves kor között bárki csatlakozhat.
- A birkózás olyan sport, amelynek játékos, szórakoztató formáját a legkisebbek is nyugodtan végezhetik. Levezethetik mozgási energiájukat, közben egyre önállóbbá, magabiztosabbá, fegyelmezettebbé, kitartóbbá válnak. Amellett, hogy a jövőbe tekintünk, természetesen nem feledjük a hagyományokat, épp ezért tartottuk meg a Húsos Kinizsi nevet. Leendő tagjainkkal szakképzett edzők dolgoznak majd, így a megfelelő szakmai háttér is biztosított.
Piller Balázs hozzátette, szeretnék, ha minél többen kipróbálnák ezt a csodálatos és egyben az egyik legősibb sportágat, további információ a szakosztály Facebook oldalán kérhető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!