Világklasszis kerékpár bemutató


2015-06-14 15:43:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Világklasszis kerékpár bemutató főképe
Hegedűs László, a magyar triál kerékpározás egyik meghatározó alakja volt a 25. Pápai Játékfesztivál vendége. A sportágról azt kell tudni, hogy a versenyzők egy speciális kerékpárral versenyeznek egy speciális, akadályokkal teli pályán. A természetes és mesterségesen kialakított elemeket leküzdése során akkor kapnak büntetést a versenyzők, ha fizikai kontaktusba kerül a lábuk a talajjal. Egy büntetőpont jár, ha egy testrésszel érinti a pályát a triálos, öt büntetőpont jár, ha egyszerre több testrész ér a pályához. Ha valaki öt büntetőpontot összegyűjt, a pályát befejezettnek kell tekinteni. Az extrém sportoló 2003 óta hódol ennek a sportágnak, mára pedig már olyan sikeres, hogy a legjobbak között tartják számon a triál világranglistán, a legutóbbi norvégiai világbajnokságon pedig az igen előkelő nyolcadik helyet szerezte meg. A 14-szeres magyar bajnok ceglédi fiatalember első alkalommal látogatott el Pápára, csapatával a Fő téren káprázatos bemutatót tartott a közönségnek.
- Már 12 éve annak, hogy 2003-ban megismerkedtem a triállal - elevenítette fel az indulást a versenyző. Hobbinak indult, aztán egyre komolyabbra fordult a dolog, rengeteg gyakorlás után elkezdtem versenyekre járni, eleinte kevesebb, majd több sikerrel. Öt év után a nemzetközi mezőnyben is bemutatkoztam, az Európa-bajnokságon 15. lettem, majd évről-évre sikerült javítanom, 2010-ben sikerült a legjobb tízbe bekerülnöm, két évvel ezután Magyarország legjobb mountain bike sportolójának választottak. A versenyek mellett nagyon szeretem a bemutatózást, hiszen jó érezni a közönség szeretetét, igyekszem bevonni őket is a műsorba. A Hegeshow keretén belül profi sportolókkal dolgozhatom együtt, hazai megkeresések mellett rendszeresen járunk külföldre is. Nagyon bízom benne, hogy a pápai közönség tetszését elnyeri a kis műsorunk, nagyon köszönjük, hogy gondoltak ránk és meghívtak minket.
Hegedűs László és csapata a rekkenő hőség ellenére is elképesztő trükköket mutatott be, a veszélyes mutatványokat a közönség hangos ovációval fogadta, a műsor után pedig a nézők közelebbről is szemügyre vehették a kerékpárokat, de természetesen a közös fényképezkedés sem maradhatott el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!