Kosárlabda – A Budafok ellen kezd a Pápai KC


2009-08-28 22:20:57  | cikk:  | 


A Pápai KC csapata sikeres balatonfüredi edzőtábor után kezdte meg a héten a munkát a 2009/2010-es szezonra. A Városi Sportcsarnokot a junior kézilabda EB miatt csak pénteken tudták birtokba venni, addig futóedzéseket végeztek. A csapathoz 2 új játékos is csatlakozott, akik mindenképpen erősítései lesznek a Vajda fiúknak. A mester ezért is bizakodva tekint a szeptemberben induló szezon elé:
- Károly Máté Budafokról 2-es 3-as posztra érkezett (hátvéd vagy bedobó), Lázár Krisztiánt Felvidékről centerposztra igazoltuk. Rajtuk kívül is van személyi változás, Gráczer Zsolttól még szezon közben váltunk meg, Tóth Gergő Körmenden egyre több szerephez jut, így ő sem tud már segítségünkre lenni, Kollár Balázs pedig továbbra is sérült, ő valószínűleg idén már nem fog játszani.
A csapat a bajnokság kezdetéig három felkészülési tornán is részt vesz, előbb Sopronban, majd Nagykanizsán, végül hazai pályán a Motax kupán mérik össze erejüket és felkészültségüket a többi csapattal. Vajda József szerint az eredmény egyelőre másodlagos, a cél, hogy játékban fejlődjön a csapat. 
- Továbbra is célunk, hogy nagyon erős csapatokkal mérkőzzünk meg, ugyanis csak ezeken keresztül tudjuk leszűrni, hogy hol is tartunk. A bajnokságban október 13-án hazai közönség előtt a Sárvárral játszunk rangadót, ezalatt a 4 negyed alatt már mindennek gördülékenyen kell mennie.
Vajda mester szerint a nyugati csoport a tavalyi évhez képest tovább erősödött, így a tavalyi 11. helyezéssel idén is elégedett lenne. Az eredmény mellett a legfontosabb a fiatalok beépítése a nagycsapatba, hisz’ pár év múlva rájuk fog épülni a Pápai KC kerete.

Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!