Játékok sokasága várta a gyermekeket


2015-06-13 20:08:17  | cikk: pgya  | 


Játékok sokasága várta a gyermekeket főképe
A 25. Pápai Játékfesztivál színes programjai idén is számos foglalkozást és játékot kínáltak az érdeklődőknek három napon keresztül.

A Fő téri forgatag keretein belül a vidám játékok mellett a kézművesek kirakodó vására is várta a járókelőket, illetve borászok, pálinkások, ahol finomabbnál-finomabb italokat lehetett megkóstolni.
A kiváló program nemcsak a gyerekeknek volt kitűnő kikapcsolódás, hanem a felnőttek is jól szórakoztak.

Pápán már megszokott jelenségnek számítanak a játékfesztivál alatt a vásári óriásbábosok, akik vidám műsorral kedveskedtek a gyerekeknek. A vásári komédiát a pápai gyerekek és a felnőttek is egyaránt kedvelték és jól szórakoztak a műsoron.
A játszótér melletti kalandparkban hatalmas mászófal várt a gyerekekre, de sokan a trambulinon ugráltak és élvezték a kellemes nyári időt.

A Várkert idén is Gyermekvárossá alakult, ahol a kicsik és szüleik is megtalálták a számukra érdekes programot.
A Gyermekváros színpadán délután különböző tánccsoportok mutatkoztak be a közönségnek, de voltak kitelepülők, kézművesek, gyerekfoglalkoztatók a különböző ovikból is. A Pápai Rendőrkapitányság foglalkoztatójánál is nagy volt a sürgés-forgás, beöltözés, rajzolás, érdeklődés.

A Hagyományok Hegye Egyesület betyárjai, csikósai, pásztorai is kitelepültek, egy pásztorszállást rendeztek be, szolgafával, karikás ostort durrogtatva, jó hangulatban oktatva a gyerekeket őseink pusztai életformájára. Herédi János és Bedők János elmondták, hogy a kitelepülés célja megismertetni a játékfesztivál közönségét a régiek hagyományos foglalatosságaival. Este mikor nyugovóra térek a puszták népei faragtak, ételeket készítettek, megbeszélték a nap eseményeit és természetesen virtusoskodás, heccelődés sem maradt el.

A Fő téren közben a Hegeshow akrobatái – világbajnokai – léptek fel parkour és BMX flatland kíséretében, egy-egy hajmeresztő mutatványukat tapssal köszönte meg a közönség. Természetesen a játékok mellett színpadi produkciók sokasága is színesítette a programkínálatot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!