Megkezdődött a Játékfesztivál


2015-06-12 20:09:50  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a Játékfesztivál főképe
Hagyományos programelemekkel kezdődött meg ma délelőtt a jubileumi, 25. Pápai Játékfesztivál, s vasárnap éjszakáig várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat.
A közel száz programot felvonultató nyárköszöntő rendezvény idén is a Pápa és Vonzáskörzete Óvodapedagógusainak Egyesülete szakmai napjával indult, kora délután zenés irodalmi műsort tartottak a Tarczy Lajos Általános Iskolában és 14 órakor megnyílt az Emlékív és Levélzáró Gyűjtők Szakosztályának 10. Országos Kiállítása is, melyet Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

Mindeközben a Plébániasoron felsorakoztak a kézművesek és a hagyományos ételeket kínálók, a technikusok a nagyszínpad körül elvégezték az utolsó simításokat, 16 órakor pedig szép magyar muzsika hangja töltötte be a teret, Németh Dénes és zenekara jóvoltából. A népzene egyre többeket csalogatott ki a Fő térre, így 17 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág néptáncegyüttesének műsorára már kisebb tömeg gyülekezett a Kossuth utcai kapuszín előtti területen. A táncosok műsorában a felnőttek mellett a Tánc-Lánc apróságai is felléptek a közönség nagy tetszésére.

Késő délutántól az Esterházy-kastély udvarát is egyre többen keresték fel. A sörsátor kellemes árnyékában vidám baráti társaságok hörpölték a tradicionális cseh söröket, hallgatták a sramli muzsikát és várták, hogy megkezdődjék az első nosztalgia meccs vetítése.

A kora délutáni belvárosi nyüzsgést látva valószínű, hogy az idei, negyedszázados évfordulóját ünneplő Pápai Játékfesztivál és a hozzá kapcsolódó Pápai Cseh Sörfesztivál az előző évekéhez hasonló sikert arat majd a pápaiak és a más településekről érkező vendégek körében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!