4 nap, sok száz fénykép, életre szóló élmény


2015-06-12 08:00:09  | cikk: ha  | 


4 nap, sok száz fénykép, életre szóló élmény főképe
A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tavaly pályázott először a Határtalanul programban, s a jó élmények hatására idén ismét éltek a lehetőséggel. 2014-ben a Felvidékre utazhattak a diákok, idén pedig Szlovénia volt az úti cél.
Szücs Gábor igazgató is elkísérte a hetedikes diákokat, mint mondta, a szervezésnél szempont volt az is, hogy ne kelljen sok időt tölteni az utazással valamint segített a választásban, hogy az iskola lelkészének egykori diáktársa egy szlovéniai gyülekezetben szolgál. Az utazásról a gyurátzos tanulók vetített képes beszámoló keretében meséltek. Jártak egy lendvai két tanítási nyelvű, szlovén-magyar általános iskolában, s mint Gulyás Anna elmondta, érdekes volt számukra, hogy a diákok eldönthették, magyarul vagy szlovén nyelven szeretnének-e felelni az anyagból. Győri Kristóf azt emelte ki, hogy a szlovének nagyon toleránsak a magyar kisebbséggel szemben, hisz az istentiszteletek is kétnyelvűek és türelmesen megvárják a hívek, hogy magyarul és szlovénül és elhangozzon az igehirdetés. A Biblia is kétnyelvű a templomokban. A csoport járt többek közt Lendván, Pártosfalván, Muraszombaton, evangélikus gyülekezeteket és iskolákat látogattak meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!