Napló Kupa és Megyei Magyar Kupa finálé a Perutzban


2015-06-10 22:28:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Napló Kupa és Megyei Magyar Kupa finálé a Perutzban főképe
Négycsapatos kispályás labdarúgó tornát és nagypályás megyei kupafinálét is rendeztek ma a Perutz Stadionban. Elsőként a műfüves pályán négy csapat játszott barátságos körmérkőzéses tornát. A Napló és a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatóságának szervezésében a megyei napilap 70 éves évfordulója alkalmából találkozott a Napló, a közéleti válogatott, a Pápai Öregfiúk és az egykori NB I-es labdarúgók alkotta veszprémi alakulat. A rekkenő hőségben lejátszott 2x10 perces találkozókon a Veszprém NB I szerepelt a legjobban, hiszen veretlen teljesítményének köszönhetően elhódította a kupát a második helyen végzett pápaiak, és a dobogó legalsó fokára felálló közéleti együttes előtt, a negyedik hely ezúttal a Napló munkatársainak jutott. Az ünnepélyes díjátadón Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője úgy fogalmazott, a sportszerű vetélkedés mellett jótékonysági akciót is hirdettek, melynek keretében a pápai Megújulás Klubot kívánták támogatni. A főszerkesztő reményét fejezte ki, hogy minél nagyobb összeggel tudnak hozzájárulni a klub működéséhez és a civil egyesület tevékenységére, céljaira fel tudják hívni a figyelmet. Csik Ferenc, az MLSZ megyei igazgatója érthető módon elégedett volt, hiszen csapata az első helyen végzett.
- Úgy gondolom, a torna maximálisan elérte célját, hiszen mindenki kiválóan érezte magát, sportszerű küzdelem zajlott, természetesen a zrika sem maradt el, jó volt a régi társakkal, Szabó Péterrel, Kozma Csabával, Varga Tamással, Szécsi Jánossal, Lantai Balázzsal, Nagy Lászlóval ismét egy csapatban szerepelni.
A kispályás vetélkedés után a Magyar Kupa Veszprém megyei fináléját rendezték a centerpályán, ahol a megyei II-es bajnok Dudar, a megyei első osztályú bajnokság 10. helyén végzett Balatonalmádival csapott össze. Az idén bajnoki címet ünneplő Dudar a harmadik fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, Bakonynánát 5-1-re győzte le, majd a következő körben szintén négygólos különbséggel múlta felül Peremartont (0-4). Az ötödik fordulóban Herend ellen 5-3-mal jutottak tovább, majd a legjobb nyolc között Devecserben igencsak megizzadtak, a hat sárga és két piros lapot hozó találkozón a 93. percben lőtt góllal kvalifikálták magukat a következő körbe. Május végén az Úrkút elleni derbi már nem tartogatott ekkora izgalmakat, hiszen 4-2-es sikerükkel bejutottak a fináléba. Ami az eggyel magasabb osztályban szereplő Balatonalmádit illeti, a negyedik fordulóban Révfülöpön (1-6), az ötödikben Felsőörsön (1-5), a hatodikban Kislődön (4-7) ünnepelhettek győzelmet, a fináléba kerülést a Csetény elleni 2-0-s sikerrel vívták ki. A kezdés előtt mindkét oldal azon a véleményen volt, az osztálykülönbség a mai mérkőzésen semmit nem számít, mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van kivívni az országos főtáblára kerülést. Kiváló hangulatot teremtettek a kilátogató drukkerek a mérkőzésen, melyet a Dudar kezdett jobban, a 16. percben egy kiváló labdaszerzés és összjáték végén Barcza passzolt közelről a kapuba 1-0. Negyed óra elteltével egyenlített a Balatonalmádi, egy jobbról érkező labdát Csordás passzolt hét méterről a kapuba 1-1. Sokáig nem örülhettek az egyenlítésnek a fehér mezesek, hiszen a 36. minutumban Kovács kapus szabálytalankodott Kutival szemben a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Barcza értékesítette 2-1. Fordulás után látszott a fáradtság a csapatokon, a dudariak továbbra is fölényben játszottak, egy óra játék után egy távoli kísérletük a felső lécen csattant, a 70. percben azonban már nem volt szerencséje a Balaton partiaknak: Barcza kapott labdát a felezővonalnál, majd egy szép összjáték után egészen a tizenhatosig cselezte magát, majd kilőtte a jobb alsót, mely el is döntötte az összecsapást 3-0. Kiváló játékvezetés mellett megérdemelt győzelmet aratott a Dudar, mely a kiírás értelmében a Balatonalmádival és az Úrkúttal együtt az országos főtáblára jutott.

Dudar – Balatonalmádi 3-1 (2-1) Gsz.: Barcza 3 ill. Csordás

Nagy Krisztián (technikai vezető - Dudar): Nem készültünk az ellenfélből, igazából saját magunkra koncentráltunk, igyekeztük a ránk jellemző játékot játszani. Hála Istennek ez bejött, 90 percen keresztül koncentráltan, motiváltan játszottunk, gratulálok a fiúknak. 

Varga Tamás (technikai vezető - Balatonalmádi): Gratulálok az ellenfélnek, sajnos csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Sajnálom, hogy nem sikerült a döntő, de már az is nagy szó, hogy idáig eljutottunk.

Dudar SE: Mits - Vachtler, Kiss, Takács, Turner - Takács, Pilise (Bognár 91.), Takács (Dávid, 44.), Kuti (Nagy 71.) Barcza Bálint (Molnár 92.), Simon (Horák 90)

Balatonalmádi SE: Kovács - Károlyi, Zömbik, Blaski, Zsemberi (Lendvai 73.) - Jakab, Nagygyőri, Stiger, Márki (Szakács 83.) - Szentkirályi-Tóth (Hencz 78.), Csordás

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!