Nem lesz hosszú sorban állás - Több pénztár a Várkertfürdőben


2015-06-10 22:16:45  | cikk: HuHa  | 


Nem lesz hosszú sorban állás - Több pénztár a Várkertfürdőben főképe
Minden várakozást felülmúlt a Várkertfürdőbe látogatók száma a múlt hétvégi kánikulában és vasárnap délelőtt hosszú sorokban kígyóztak a vendégek a létesítmény előtt bejutásra várva, s volt olyan időszak, hogy egy óránál is többet kellett várni, míg a pénztárig elértek a strandolni vágyók. De nem csak Pápán volt nagy a sorban állás, hanem a környékbeli fürdőkben is, Sárváron, Bükön és Celldömölkön is hasonló várakozási idő után jutottak be létesítményekbe a vendégek.

-Vizsgáljuk a kellemetlen sorban állás okait, hiszen mind a négy pénztárunk folyamatosan működött, a beléptető rendszer pedig zavartalanul bírta a terhelést. Ráadásul szombaton tíz százalékkal kevesebb vendég volt csupán, mégis gond nélkül folyt a beléptetés. A különbség az volt, hogy szombaton egyenletes eloszlásban érkeztek a látogatók, vasárnap pedig 9 és 11 óra között, szinte egyszerre érkezett a közel háromezer vendég, feltehetően ez okozta a fennakadást – mondta el mai sajtótájékoztatóján Kovács Antal, a Pápa Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója. A létesítmény vezetője hozzátette, a kisgyermekes családokat és a várandós anyukákat igyekeztek előre engedni, és szódavízzel kínálták a sorban állókat, ezzel is csökkentve a kellemetlen helyzetet. 

Azért, hogy ilyen helyzet többé ne fordulhasson elő a fürdő már a mostani hétvégétől kezdődően a négy állandó pénztár mellett három másik pénztárat is megnyit, amennyiben a forgalom ezt megkívánja – hangsúlyozta a létesítmény vezetője. Az uszoda és a termálfürdő bejáratánál működő két-két pénztár mellé egy-egy új pénztárat alakítanak ki és a gyógyászati épületet is megnyitják, s az ottani pénztáron keresztül is lehetőséget biztosítanak a strandra való belépésre.
-Ezeket a pénztárakat akkor üzemeltetjük, ha a vendégforgalom indokolttá teszi. Fontos tudni, hogy az ideiglenes pénztáraknál csak készpénzes fizetést tudunk elfogadni és csak egész napos belépőt vagy családi belépőt válthatnak ott a vendégek – tájékoztatott Kovács Antal. Az állandóan működő négy pénztárnál természetesen továbbra is el tudnak fogadni más fizetési módokat is. A technikai részletekről megtudtuk, az ideiglenes pénztáraknál belépő vendégek nem órát, hanem karszalagot kapnak, amit csak a pénztáros távolíthat el a vendég csuklójáról távozáskor. A karszalag megléte szükséges ugyanis a létesítmény elhagyásához.

A vezérigazgató kiemelte, a Várkertfürdő mindent megtesz azért, hogy a vasárnapi hosszú várakozási idő még egyszer ne forduljon elő, és a kikapcsolódás, pihenés élményét ne rontsák el ilyen kellemetlen helyzetek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!