Pápai Játékfesztivál: 10 helyszín, 100 program


2015-06-09 22:00:40  | cikk: HuHa  | 


Pápai Játékfesztivál: 10 helyszín, 100 program főképe
Az Esterházy-kastély udvarán már felállították a sörsátrat, és a Fő téren is állnak már a faházak – készül a város a hétvégi Játékfesztiválra, a város nyárköszöntő rendezvényére, mely a legnagyobb pápai programsorozat egyike, s ráadásul idén negyedszázados jubileumát ünnepli.

A huszonötödik Pápai Játékfesztiválon ezúttal is számos kulturális és szórakoztató program várja majd az érdeklődőket. A három napos rendezvény pénteken kezdődik és vasárnap késő estig tart. A fesztivál ezúttal is minden korosztálynak kínál programokat és a korábbi évekhez képest új elemekkel is bővül – hangzott el a ma délutáni sajtótájékoztatón.
Az Esterházy-kastély udvarán Áldozó Tamás polgármester a kezdetekre emlékeztetett, s úgy fogalmazott, 1991-től és az orosz laktanyától nagyon messzire jutott ez a rendezvény.
-Egyrészt sok-sok év telt el, sok-sok élményt, emléket őrzünk a korábbi évek Játékfesztiváljairól, másrészt sokat változott a program, amivel a pápaiakat várjuk. Igaz ez az idei évre is, úgy látjuk, nagyon jó programot sikerült összeállítani, amiben a hagyományos, megszokott elemek éppúgy megtalálhatók, mint az újdonságok.

Bognárné Novák Ilona, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szakmai csoportvezetője ezekből a programelemekből adott ízelítőt a sajtó képviselőinek. Elmondta, több mint tíz helyszínen közel száz program várja az érdeklődőket, melyet úgy állítottak össze, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújtson. A fő helyszínek egyike a Várkert, mely a hétvégére játékvárossá alakul és sok gyermekprogramot kínál, a várkerti színpad pedig ugyancsak a gyermekeket várja elsősorban. Újdonság, hogy a Várkertben lesz még egy színpad is, ahol az Esztrád Színház Fröccs Platz című programja kínál szórakoztató programokat, Gárdonyira emlékezve.
A Fő tér ugyancsak kiemelt helyszíne a rendezvénynek, itt különleges játékok, bemutatók fogadják a fesztiválozókat, itt lesz az ízek és kézművesek utcája és az esti nagykoncertek helyszínéül is a Fő tér szolgál.
-Pénteken a Tankcsapdával kezdünk, szombaton a HS7, a The Carbonfools és a Kiscsillag zenekar lép fel, vasárnap este pedig a Csík zenekar ad koncertet a tűzijáték előtt – sorolta Bognárné Novák Ilona.

A fesztivál egyes programjai az Erzsébet ligetben és a JMSZK-ban zajlanak, de lesz program a Petőfi gimnáziumban, a Városi Sportcsarnokban és a város több sporttelepén és intézményében is, hiszen idén is lesz Miniolimpia. A Pápai Játékfesztivál valamennyi programja ingyenesen látogatható, éppúgy, mint az előző években.

A kísérő rendezvények között ezúttal is ott találjuk a hagyományos programokat, így a makett kiállítás-és versenyt, a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Körének jótékonysági motoros napját, az újdonságok közül pedig kiemelendő az I. Pápai Cseh Sörfesztivál, aminek a kastély udvara ad otthont.
-Közel húsz féle cseh sörből választhatnak a vendégek a sörfesztiválon, mellé pedig hagyományos cseh ételeket is kínálunk – mondta el a programról Áldozó Tamás. A sörfesztivál hangulatának emelésére vetítést is szerveztek a nagykoncertek előtti időszakban, 19 órától olyan régi magyar focimérkőzéseket láthatnak az érdeklődők, ahonnan a győztesként vonult le a magyar csapat. 1984-ből, 1985-ből és 1986-ból valók ezek a meccsek – tudtuk meg a polgármestertől.

A városvezető a sajtótájékoztatón köszönetet mondott mindazoknak, akik a negyedszázados fesztivál szervezésében, előkészítésében és lebonyolításán dolgoznak és reményét fejezte ki, hogy kellemes élményekkel gazdagodnak idén is a fesztiválozók.

Részletes program a programajánló menüpontban, a plakátokon és a műsorfüzetben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!