Pápai csillagok a HEMO színpadán - Tehetségkutató verseny


2015-06-09 21:00:14  | cikk: Babos Petra  | 


Pápai csillagok a HEMO színpadán - Tehetségkutató verseny főképe
A TÁMOP 5.3.6-11/1 azonosítószámú „Komplex humán szolgáltatások fejlesztése Pápa város
szegregátumi településrészén” elnevezésű projekt keretén belül tehetségkutató versenyt rendeztek a közelmúltban a Pápai Helyőrségi Klubban.
Mészárosné Varga Veronika projektmenedzser hírportálunknak elmondta, a pályázat keretein belül már több sikeres programot is megvalósítottak. A legfontosabb ezek közül a Rigó lakótelepen létrehozott Csillag Ház közösségi központ, ahol különféle gyermekprogramokat, a felnőtteknek számára pedig tanfolyamokat, és előadásokat szerveznek.
- A pályázatban megszerveztük a Pápai Csillagok elnevezésű tehetségkutató versenyt, melyre ének, zene, tánc, vers és próza kategóriában vártuk a jelentkezéseket. A megmérettetést nem hirdettük városszerte, inkább célirányosan, az egyes intézményekhez juttattuk el a felhívást a Klebelsberg Intézményfenntartó engedélyével – mondta a projektmenedzser.
A tehetségkutató rendezvény célja az volt, hogy a pályázatukban megszólított célcsoport együtt lépjen fel, együtt szerepeljen a többi gyermekkel.

Mészárosné Varga Veronika a verseny után kérdésünkre elmondta, a célcsoportjukba tartozó gyermekek nagyon muzikálisak. Azonban nagyon büszke arra, hogy a zenés műsorszámok mellett verset és prózát is mondtak, ráadásul nagyon ügyesen, ami a felkészítő iskolák, intézmények áldozatos munkájának is köszönhető.
A zsűriben helyet foglalt Horváth Kinga, az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola magán énektanára és a Megafon Zenei Egyesület vezetője, Rózsás Hajnalka, a Szó és Kép Színpad alapító tagja és színésze és Szabadkai Verita művelődésszervező.
A versenyen 25 produkciót láthatott a zsűri. A megmérettetés alatt nagyon jó volt a hangulat a teremben, a nézőtéren helyet foglalók mindenkit egyformán bíztattak tapssal függetlenül attól, hogy honnan jött.

Tóth Natália, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola másodikos kisdiákja, aki egy verset hozott a versenyre. Natinak az édesanyja segített a választásban, a felkészülésben pedig a tanár nénije. A mosolygós kislány örömmel lépett fel a tehetségkutatón, hiszen ezt egy remek kezdeményezésnek tartotta. 
A legjobbak arany és ezüstminősítést kaptak, valamint 15 kiemelt versenyző fellépési lehetőséget kap a hétvégi Játékfesztivál gálaműsorán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!