Hajrá Perutz! - dr. Áldozó Tamás a Digisport vendége volt


2015-06-09 10:58:35  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Hajrá Perutz! - dr. Áldozó Tamás a Digisport vendége volt főképe
Városunk polgármestere, dr. Áldozó Tamás volt Szombathy Pál vendége a Digisport csatorna Reggeli Start című műsorában. A stúdióban a polgármestert a pápai foci jövőjéről kérdezte a műsorvezető, a városvezető elmondta, úgy látja, hogy jelen állás szerint az Új Lombard Sport Kft. nem lesz képes alakulatot indítani az NB III-ban, és arra is halvány az esély, hogy létszámhiány miatt egy esetleges felkérésnek eleget téve a Pápai Egyesített Labdarúgó Club a harmadosztályban elindítson egy csapatot. Jelen állás szerint egy másik verzió valósulhat meg.
- Amennyiben a nulláról kell kezdenünk a pápai labdarúgást a megyei első- vagy másodosztályú pontvadászatban, akkor azt Pápai Perutz Futball Club néven tesszük meg. A pápai fiatalokra szeretnénk támaszkodni a jövőben, hiszen nem szabad elfelejteni, több tehetséges játékost is kinevelt a pápai utánpótlás, elég csak Radó Andrást vagy Novák Csanádot említeni. A megszűnő U21-es csapatból kiöregedő labdarúgókra szeretnénk támaszkodni, akikkel meggyőződésem, hogy a megyei első osztályban is sikeresek tudnánk lenni, egy olyan szerethető csapatot kívánunk felépíteni, melyet szurkoló és támogató egyaránt magáénak érez. Ami a stadionrekonstrukciót illeti, a jogszabályok ránk nézve nem változtak, az építési engedélyezési eljárás közepén és a közbeszerzési eljárás kiírása előtt tartunk, a kormányhatározat szerint odaítélt 800 millió forintból eddig körülbelül 50 milliót használtunk fel előkészítésre, a kiviteli tervek elkészítésére, mi arra készülünk, hogy lesz stadion – fogalmazott dr. Áldozó Tamás aki elmondta, az újrainduló csapat költségvetése öt és tízmillió forint között lesz, ennek az összegnek 50 százalékát az önkományzat biztosítja, a másik felét egyéb forrásokból kívánják fedezni. A jövővel kapcsolatban a polgármester reményét fejezte ki, hogy az új csapat a lehető legrövidebb időn belül eljut az NB III-ig, onnan pedig már „csak” befektetőre van szükség az egy szinttel feljebb lépéshez.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!