Lányfoci: Hetedik hely az országos döntőn


2015-06-08 16:29:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lányfoci: Hetedik hely az országos döntőn főképe
Az elmúlt hétvégén Pécsett rendezték az U15-ös leány félpályás labdarúgó bajnokság nyolcas döntőjét, melyre a Pápai Egyesített Labdarúgó Club csapata a zalaegerszegi középdöntőből első helyen jutott tovább. A résztvevő nyolc alakulatot két négyes csoportba sorsolták, a mieink ellenfele a házigazda Pécs, a Paks és a ZTE volt, a másik csoportban a Szolnok, a Gyulai Amazonok valamint a Viktória FC kapott helyet. Nem túlzás azt állítani, hogy Tóth Ferenc és Pődör Ákos tanítványai könnyen vették a fináléig vezető utat, hiszen a területi alapszakaszt, majd az országos középdöntőt is megnyerték, így jutottak el – 48 induló csapatból – a nyolcas bajnoki döntőig.
- Előzetesen úgy számoltuk, hogy ha a realitást vesszük alapul, a 4-6. hely valamelyikét elcsíphetjük, ha viszont Fortuna nem áll mellénk, a hátsó régióba szorulunk, sajnos az utóbbi verzió valósult meg – tudtuk meg Tóth Ferenc utánpótlás edzőtől. A legnagyobb gondunk a helyzetkihasználással volt, a büntetőrúgásoknál sem koncentráltunk eléggé, emiatt buktuk el például a Szolnok elleni meccset. Ettől függetlenül csalódottságra nincs okunk, már az is óriási eredmény, hogy az országos döntőre eljutottunk, hiszen megelőztük például a Ferencvárost vagy épp a szombathelyi alakulatot. Az egész éves teljesítményükért ezúton is szeretnék gratulálni a lányoknak, remélhetőleg tudjuk folytatni a közös munkát, hogy melyik bajnokságban, azt egyelőre nem tudom megmondani.

Pápai eredmények:
Paks – PELC 1-0
ZTE – PELC 2-0
PELC – Pécs 0-0

5-8. helyért: Szolnok – PELC 1-1 (b.: 2-1)

7. helyért: Szombathely – PELC 0-1

A bajnokság végeredménye:
1. Pécs
2. DVTK-Vénusz
3. ZTE
4. Gyula
5. Szolnok
6. Paks
7. PELC
8. Szombathely

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!