Tanévzáró kerti parti a Tarczyban


2015-06-04 22:13:59  | cikk: Babos Petra  | 


Tanévzáró kerti parti a Tarczyban főképe
Igazi nyári kánikulában tartották meg ma délután - immár negyedik alkalommal - a Tarczy Lajos Általános Iskola évzáró kerti partiját, a különleges diáknap az iskola diákönkormányzata, a nevelőtestület és a szülői munkaközösség közös szervezésében valósult meg. Ezen a rendezvényen a diákok, a szülők, a tanárok együtt játszanak, szórakoznak, nevetnek vagyis néhány kellemes órát töltenek el az iskola udvarán.

Idén 23 helyszínen különböző sorversenyek és vidám foglalkozások vártak a népes diákseregre. Venczel Csaba igazgató elmondta, a diáknapra igyekeztek színes és változatos feladatokat összeállítani.
- Az egyes állomásokon a résztvevők a teljesítményükért pontokat kaptak, amelyeket a rendezvény végén összesítettünk. A legtöbb pontot elért csapat értékes nyereményben részesült, vagyis kastély, mozi és fürdő látogatást tehetnek majd a közeljövőben az osztályukkal közösen.
A feladatok között volt aszfaltrajzverseny, hullahopp-karikázás, ugrókötelezés, KRESZ-teszt, de a sport sem maradhatott el, így röplabda, sorverseny és kosárra dobás is várta a tanulókat. A pápai tűzoltók is kilátogattak a rendezvényre egyik autójukkal, amit belülről is megtekinthettek az érdeklődők. A „Tiéd a színpad” program keretében az osztályok mutatkoztak be, de egyénileg is fel lehetett lépni. A Suli-büfében a szülők által felajánlott süteményeket és szendvicseket fogyaszthatták a diákok, illetve teával és szörppel olthatták szomjúságukat.

A tarczys diákok elmondása szerint jó volt egy közös délutánt eltölteni együtt, s ezzel már kicsit ráhangolódni a szünetre, ami legnagyobb örömükre hamarosan beköszönt. A kerti partira a hetényi delegáció tagjai és a hollandiai testvériskola vendégei is ellátogattak, elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat. Cristel Plender pedagógus a pápai látogatásról elmesélte, nagyszerű hetet töltöttek a Magyarországon. Sok helyen jártak, többek között Budapesten és a Balatonon is, ahol meg is mártóztak a tóban. Pápán az Esterházy-kastélyt lenyűgözőnek találták, igazi élmény volt számukra a barokk ruhás fotózás.
- A diákjaink a Refiben és a Tarczyban jártak. Örülünk, hogy a tarczysok nagyon ügyesen beszélnek angolul. A holland és a magyar iskolák között a legfőbb különbség az, hogy Hollandiában szinte mindent a laptopon tanulnak, ott van a házi feladat és az órai anyag is – mesélte Guido Faas, hozzátéve, reméli, hamarosan újra eljöhet városunkba, hiszen nagyon jól érezte magát itt. A fiatal tanár szerint sok jó barátság szövődött a diákok, s persze a tanárok között is. Bizonyára fogják tartani a kapcsolatot a jövőben is.
Gudido szerint a Tarczy iskola sokkal szebb, mint ahol ők tanítanak, hiszen nagyon modern épület. Az oktatásban vannak különbségek, de sok a hasonlóság is a két ország oktatási rendszere között.
A vidám délután diszkóval zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!