Tulajdonosa és több tízmilliós tartozása miatt nem kapott licencet a Lombard


2015-06-04 10:14:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tulajdonosa és több tízmilliós tartozása miatt nem kapott licencet a Lombard főképe
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Kecskemét, a Lombard Pápa és a Pécs sem hozta nyilvánosságra, miért is nem kapott első-és másodfokon licencet az NBI-es illetve NB II-es szezonra. A Napi Gazdaság azt írja, érthető a klubok titkolózása, de egyúttal sikertelen is, hiszen némely információk nyilvánosságra kerültek. A Lombard Pápa esetében gyorsan rövidre lehetne zárni a történetet. A szabályzat szerint nem kaphat licencet az a sportszervezet, amelynek tulajdonosával vagy vezető tisztségviselőjével szemben szándékos, közvádas bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban. És náluk éppen ez a helyzet. Bíró Péter, a pápai focicsapat és egyben a Lombard Zrt. tulajdonosa még áprilisban tett önfeljelentést, és a Lombard-csoporthoz tartozó Kézizálog Zrt-vel kapcsolatban négymilliárd forintnyi kárt okozó csalás gyanújával indult nyomozás. A Központi Nyomozó Főügyészség az előzetes letartoztatását is indítványozta, ezt a bíróság nem fogadta el, a tulajdonost házi őrizetbe helyezték, de a nem jogerős ítéletet az ügyészség megfellebbezte. Lényeges továbbá, hogy a klubnak 2015. március 31-én több tízmillió forintos lejárt adótartozása volt, holott a licenceljárás során úgy nyilatkozott, nem tartozik a NAV-nak. Ám ez nem állja meg a helyét, a pápaiak nem teljesítették az átütemezési megállapodásban foglalt márciusi részletüket, így a teljes adótartozásuk egy összegben esedékessé vált.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!