Megtartotta soron következő összejövetelét a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum


2015-06-03 20:38:29  | cikk: Babos Petra  | 


Megtartotta soron következő összejövetelét a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum főképe
Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartott ma délután a Pápai Rendőrkapitányság a Városházán. A félévente megtartott rendezvényen a járás polgármesterei, a rendőrség és társszervei, szakmai szerveztek vezetői, képviselői, nemzetiségi önkormányzatok vezetői, oktatási intézmények vezetői és fenntartói, történelmi egyházak képviselői és a fórum keretében működő munkacsoportok képviselői voltak jelen.

A tanácskozáson a pápai járás bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről tájékoztatták a megjelenteket. Tóthné Sipos Eszter rendőr alezredes kiemelte a térségben történt bűnügyi eseteket az elmúlt félévből, beszélt a trükkös lopásokról és a betörésekről, melyeket sikeresen felderítettek.
Ezt követően a térség közbiztonsági helyzetéről Bauer Tibor rendőr őrnagy számolt be a jelenlevőknek. Mint mondta, az elmúlt időszak kiegyensúlyozott volt, nem voltak olyan komoly és váratlan feladatok, amelyeket ne tudtak volna szakszerűen ellátni, megfelelő erőt mozgósítani. A tavalyi évhez képest nincsenek eltérő adatok.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az idei évben új típusú sebességmérő készülékeket szerzett be. A készülékekről, azok működéséről és az elmúlt évek közlekedésbiztonsági helyzetéről Varga Balázs rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője számolt be.
-A kapitányság sebesség ellenőrzési gyakorlata az, hogy azok a balesetveszélyes szakaszokra irányuljanak, a mérési helyek kiválasztásánál a lakosság javaslatait, valamint a szakmaiságot is szem előtt tartják. Fontos, hogy megkülönböztetett jelzéssel ellátott járművel kerüljön végrehajtásra, nyílt, jól látható módszert alkalmazva. A régi traffipaxok elavultak, az új sebességmérő műszerek főbb jellemzői, hogy lézeres alapelven működnek, online kapcsolatúak, GPS és 3G alapú rendszerek, valamint éjszakai használatra is kiválóan alkalmasak. Ebből az eszközből a pápai kapitányságon is található egy.
Varga Balázs elmondta, a rendőrség baleseti helyzettel kapcsolatos célkitűzése, a halálos balesetek számának nullára redukálásra, a személyi sérüléses balesetek számának és a sérülések súlyosságának csökkentése, továbbá a balesetek megelőzése.

Ahhoz, hogy a bűncselekmények tovább csökkenjen, az állampolgárok szubjektív biztonságérzete pedig folyamatosan javuljon, elengedhetetlen egy hatékony, széleskörű bűnmegelőzési tevékenység. Erről Futtató Norbert rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője beszélt.
Mint mondta, a megye bűnmegelőzési osztálya az egész megye bűnmegelőzési tevékenységének irányítója. A mai és a hozzá hasonló információs fórumok lényege, hogy kérdéseket tegyenek fel, s a problémákra válaszokat keressenek. Az osztályvezető hozzátette, a főkapitányság felajánlotta az együttműködést a bűnmegelőzés terén a pápai járás települései számára is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!