A jó munkahely mindnyájunknak fontos - Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Roadshow Pápán


2015-06-02 18:39:26  | cikk: Babos Petra  | 


A jó munkahely mindnyájunknak fontos - Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Roadshow Pápán főképe
A Nemzetgazdasági Minisztérium az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Roadshow keretében tartott ma délelőtt előadást a Városházán fiatal munkavállalóknak, cégvezetőknek és érdeklődőknek.
Magyarországon három millió munkáltatót és négy millió munkavállalót érintenek azok a fontos információk, amelyekről az országos roadshow-n szó esik. A szakemberek 39 városban tartanak előadást a munkahelyi egészség és biztonság, valamint a munkaügyi ellenőrzések fejlesztése, és azok megismertetése témakörében.

Az országjáró sorozat 28. állomása volt Pápa. A TÁMOP 2.4.8-12/1-2012-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében megrendezett ingyenes tájékoztató előadáson először Vörös Szabolcs, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakmai koordinátora tartott projektismertetőt, melyben elmondta, a 2012-ben indult és 2015 júniusában záruló fejlesztéssorozat több mint 3,7 milliárd forintból valósul meg. A kiemelt projekt átfogó célja a munkahelyi egészség és biztonság, valamint a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzések fejlesztése. Ehhez tartozik a hatósági ellenőrzések rendszerességének, folyamatainak fejlesztése, illetve hatékonyságának növelése, az ellenőrzések minőségének és mélységének javítása a munkavédelem és a munkaügy területén. Hangsúlyos elem a társadalom minél szélesebb körének megszólítása, a társadalmi tudatosság növelése. A figyelemfelkeltés, a cselekvésre ösztönzés, az állampolgárok biztonságos és egészséges munkavégzéssel, illetve a jogszerű munkavállalással kapcsolatos magatartásának változtatása egy országos kommunikációs és PR kampány keretében valósul meg. A jelen projekt feladatai közé tartozik még az ingyenes jogsegélyszolgálatot nyújtó szervezetek tevékenységének koordinálása, a működés tapasztalatainak értékelése, a nyilvánosság biztosítása, a jogsegélypontok tevékenységének népszerűsítése, valamint egy hiteles adatbázis működtetése.
A program során a munkaügyi ellenőrzés elméleti és gyakorlati jelentőségéről Jákli Tibor, Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának osztályvezetője beszélt, majd Troják László Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának főosztályvezetője a foglalkoztatás biztonsága a faiparban címmel tartott előadást a megjelenteknek.
A rendezvény kötetlen beszélgetéssel és tapasztalatcserével zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!