Helyi érték díjas lett a Képtelen történet


2015-06-02 10:42:01  | cikk: vb  | 


Helyi érték díjas lett a Képtelen történet főképe
Fődíjat nyert a Képtelen történet című film a Helyi Televíziók Országos Egyesülete által alapított Helyi Érték Díj pályázaton. Az alkotást tavaly készítette a Forrás Kulturális Alapítvány és a Pápa Városi Televízió a holokauszt 70. évfordulója alkalmából. Az országos versenyre a filmet dokumentum-, természet és egész estés film kategóriába nevezte be a Pápa Városi Televízió. A pályázat díjkiosztó gálaműsorán vették át az alkotók a fődíjat, Szombathelyen.

Az egyesületnek 76 magyarországi televízió a tagja, a hagyományok szerint a tavaszi országos találkozón osztják ki a Helyi Érték Díjakat, több kategóriában ( híradós műsorszám, tematikus műsorszám, film) hirdetnek ilyenkor nyertest. Idén a filmes kategória fődíját a Képtelen történet című tévéjátékfilm nyerte el. Az alkotás egy igazi pápai történetet dolgoz fel a zsidóüldözések korszakából, Hámori András pápai származású író azonos című riportregénye alapján. A film forgatókönyvét Németh Ervin és Németh Anna írta, operatőre Mike László, producere Pataki András volt. Az utómunkálatokat Varga András végezte. A film létrejöttében számos pápai közreműködött, és a jelenetek nagy részét is a városban forgatták. Néhány epizódot Sopronban rögzítettek, és a színészek is a Soproni Nemzeti Színház művészei közül kerültek ki. Olyan neves színművészek szerepelnek az alkotásban mint Pelsőczy László, Bánsági Ildikó, Fodor Zsóka, Krizsik Alfonz, Farkas Ibolya.
- A film 1944-ben kezdődik és napjainkban fejeződik be, egy pápai zsidó kisfiú megmentésének történetéről szól. Sok izgalmas epizódon keresztül zajlanak az események, miközben a holokauszt rettenetes világa is kibontakozik a krimiszerű történetből - nyilatkozta Bozsogi János rendező.
- A fődíj elnyerése nagy öröm a városi televízió számára, mert azt bizonyítja, hogy a filmes műfajban is képesek vagyunk maradandót és értékeset létrehozni - mondta Varga András főszerkesztő, akitől megtudtuk, a Pápa Városi Televízió már korábban is szerepelt kiemelkedően a Helyi Érték Díj pályázaton, 1999-ben Horváth Géza operatőr és Varga Bea szerkesztő Régi mesterségek sorozata nyert különdíjat a helyi televíziók országos seregszemléjén.
A Képtelen történet a Pápa Városi Televíziónak és a Forrás Filmnek a harmadik közös alkotása, megvalósításához a Forrás Kulturális Alapítvány nyert támogatást a Miniszterelnöki Hivatal Civil Alapjától. A filmet pápai és soproni bemutatót követően a Duna Televízió is műsorára fogja tűzni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!